Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 18 april 2024

In de badkamer stroomt dagelijks water door de wastafel en de douchekraan. Het is frustrerend om net de douche schoon te hebben gemaakt en binnen een paar dagen weer kalkaanslag op de kranen te zien. In deze blog delen we graag een eenvoudige oplossing waarmee u binnen een paar minuten de kranen van uw badkamer weer glanzend en kalkvrij kunt maken.

Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani Dump

Hoe kunt u kalkaanslag van uw kranen verwijderen?

De ultieme tip: gebruik bakpapier om uw kranen weer te laten glanzen! Pak een vel bakpapier uit de keuken en maak er een prop van. Zowel wit als bruin bakpapier werkt effectief tegen kalkaanslag. Wrijf voorzichtig met de prop over de kraan en zie hoe deze binnen no time weer glanst.

Hoe vormt zich kalkaanslag op uw kranen?

  • In water (hard tot middelhard) zijn een grote hoeveelheid kalk- en magnesiumdeeltjes aanwezig. Na het gebruik van uw kraan blijven er altijd wat druppels achter. Tijdens het opdrogen zet het kalk in het water zich af op de kraan, wat zorgt voor witte vlekken.
  • Hoe warmer het water, hoe meer kalkaanslag er tijdens en na gebruik van de douche of wastafel ontstaat.
  • Door de kranen nat en vochtig achter te laten, ontstaat er sneller kalkaanslag. Vergeet dus niet de kranen en douche droog te maken na gebruik.
Trendwatcher Songül

De ultieme tip: gebruik bakpapier om uw kranen weer te laten glanzen!

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Waarom is bakpapier effectief als oplossing?

Bakpapier is niet alleen handig in de keuken, het heeft ook een verrassende eigenschap die handig is bij het verwijderen van kalkaanslag. De dunne vettige laag die aanwezig is op bakpapier is hierbij belangrijk. Door zachtjes over de kraan te wrijven met het bakpapier, wordt deze vettige laag namelijk verplaatst op de kalkaanslag. Hierdoor verdwijnt de kalkaanslag binnen no time, waardoor uw kraan weer glanst als nieuw. Deze methode werkt effectief en is milieuvriendelijk en veilig voor uw kranen.

Alternatieve schoonmaakmiddelen voor kalkaanslag

Bakpapier is voornamelijk effectief bij RVS kranen. Mocht u een andere soort kraan hebben kunt u gebruik maken van natuurazijn en lauwwarm water. Hiermee kunt u ook de glazen douchewanden aanpakken en kalk verwijderen. Bij zwarte kranen kunt u het beste een halve citroen gebruiken. Klinkt misschien gek maar het zorgt ervoor dat uw kalkaanslag als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.

Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond? - Sani-Dump
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Advies nodig over uw badkamer kranen?

De juiste kranen in uw badkamer zorgen voor een fijn gebruik en zo min mogelijk onderhoud. Om kalkaanslag te verwijderen kunt u gebruik maken van bakpapier om snel uw kranen glanzend te maken. Deze methode is niet alleen efficiënt, maar ook milieuvriendelijk en veilig voor uw kranen. Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends