Hoe richt u de toiletruimte handig in?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 26 februari 2021

Naast de badkamer heeft uw huis nog een ruimte met sanitaire voorzieningen. Deze ruimte staat ook wel bekend als het kleinste kamertje. Wij hebben het natuurlijk over het toilet! De één heeft genoeg ruimte om de toiletruimte in te richten en de ander komt centimeters te kort. Of u nu een grote of kleine toiletruimte hebt, het handig inrichten hiervan kan een hele opgave zijn. Om u hier een handje bij te helpen, hebben wij 4 tips op een rijtje gezet. Deze tips kunt u meenemen in het inricht proces.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-91

Tip 1

Creëer één duidelijke stijl. Het toilet is over het algemeen een kleine ruimte. Als deze ruimte wordt volgestopt met veel verschillende stijlen weten uw ogen niet meer waar ze moeten kijken. Dit doet u door bijvoorbeeld accessoires toe te voegen die aansluiten op de overige kleuren in het toilet. U kunt ook een kleurenpalet maken. Zo weet u zeker dat alle kleuren bij elkaar aansluiten.

Trendwatcher Songül

Gebruik verschillende vloer- en wandtegels

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-92
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-93

Tip 2

Tegels kunnen de gehele sfeer van het toilet bepalen. Het laat een ruimte saai, vrolijk, klein of juist groot lijken. U kan dus met tegels verschillende kanten opgaan. Heeft u een kleine toiletruimte en wilt u deze groter laten lijken? Ga dan voor glanzende tegels. Maar houdt u meer van een wat speelsere sfeer? Ga dan voor tegels met een patroontje er op. Houd hierbij wel rekening mee dat printjes de ruimte wel kleiner maken.

Tip 3

Tijdens het inrichten van de meubelen kunt u voor verschillende opties gaan. Zo kunt u het toilet en de eventuele wastafel laten hangen aan de muur, maar ook laten staan op de grond. Bezoek een Sani-Dump showroom en ontdek wat beter aansluit op uw smaak. Daarnaast heeft u glanzende en niet-glanzende meubels. Ook hier geldt de regel: glanzend maakt het optisch groter.

Trendwatcher Songül

Tegels met een patroon zorgen voor een speels effect

Tip 4

Naast dat er meubels in de toiletruimte nodig zijn, is het ook leuk om de ruimte verder in te richten met accessoires. Ze zorgen namelijk net voor de finishing touch. U kunt talloze manieren bedenken om het toilet met accessoires in te richten. Ga bijvoorbeeld voor een stijlvolle zeepdispender, kaarsen, een spiegel of zelf bloemen. Bekijk onze Pinterestpagina voor inspiratie.

Persoonlijk advies

Heeft u meer behoefte aan persoonlijk advies? Dat kan! Bezoek hiervoor één van onze showrooms of stel direct uw vraag via onze contactpagina.

Laatste trends