Hoe kunt u effectief een grote badkamer inrichten?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 04 maart 2022

Een grote badkamer inrichten kan soms lastiger zijn dan het lijkt. Grote badkamers zijn namelijk allesbehalve standaard en is er nét wat meer ruimte om alles comfortabel in te richten. Daar kan een beetje creativiteit zeker niet bij ontbreken. Het is belangrijk dat uw badkamer niet alleen stijlvol, maar ook functioneel inricht. Om u op weg te helpen met ideeën en inspiratie voor een grote badkamer vertellen wij u meer in dit blogbericht.

Sani-Dump - grote-badkamer-inrichten-2

Vaak worden grote badkamers verdeeld in een droge en natte zone. In de droge zone doft u uzelf op en de natte zone is waar u doucht of in bad gaat. Door beide delen te scheiden met bijvoorbeeld verschillende kleuren tegels, of een wand creëert u al een scheiding. Hieronder geven wij een aantal tips hoe u een grote badkamer verder effectief inricht!

Kies een kleurpalet

Hoe de badkamer eruit komt te zien hangt natuurlijk helemaal af van uw eigen smaak. Vaak wordt er in badkamers gebruik gemaakt van basiskleuren zoals wit, beige of zwart. Bedenk van tevoren welke kleuren u aanspreken en of deze mooi bij elkaar passen. Kies uw kleuren en laat het een aanvulling zijn op het interieur van uw hele huis. Let op! Wat u ook doet… kies niet voor een en dezelfde kleur. Wanneer je bijvoorbeeld wit op wit hebt, ontbreekt er diepte waardoor alles een groot oppervlak wordt en de badkamer optisch leger lijkt.

De optimale inrichting

Bij een grote ruimte is het soms lastig om alles goed in te richten. Waar kunt u het beste alle meubels plaatsen? De plek waar u ieder geval niet alles moet zetten is tegen de zijkanten aan. Dit klinkt misschien logisch, maar wanneer u binnenkomt lijkt het net alsof de ruimte leeg is door de enorme open ruimte. U kunt dit probleem verhelpen door een vrijstaand bad of grote plant in het midden van de badkamer te plaatsen. Ook kunt u ervoor kiezen om verschillende ‘hokjes’ te maken in de badkamer door een scheiding aan te brengen. Hierdoor kunt u meer sfeer creëren.

Trendwatcher Songül

Vitamine d is goed voor het lichaam.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - grote-badkamer-inrichten-8
Sani-Dump - grote-badkamer-inrichten-7

Kies passende accessoires

Iedere badkamer heeft accessoires nodig om de ruimte functioneler en gebruiksvriendelijker te maken voor de bewoners. Denk aan een kast om spullen in op te bergen, een handdoekenrek, spiegel, handzeephouder, toiletpapierhouder en andere accessoires. Nadat u de basis heeft kunt u na gaan denken over items die uw badkamer een aangenamer en gezelliger gevoel geven. Een mooie grote badmat en planten die de ruimte meer body geven.

Vrijstand bad

Er is genoeg ruimte voor, dus dan kunt u uw grote badkamer net zo goed inrichten met een vrijstaand bad. Verschillende merken bieden vrijstaande baden aan, zoals Villeroy en Boch. Ga voor een rond bad of kies een hoekig bad.

Trendwatcher Songül

Breng structuur aan door verschillende materialen af te wissel

Sani-Dump - grote-badkamer-inrichten-5
Sani-Dump - grote-badkamer-inrichten-6

Grote badkamermeubelen

Kies voor grote badkamermeubels die de ruimte in uw badkamer goed opvullen. Dit zorgt ervoor dat u meer opbergruimte realiseert, waardoor de badkamer opgeruimder oogt. Daarnaast is een dubbele wastafel ook geen overbodige luxe. Zo heb je ook nooit meer last van iemand die in de weg staat.

Creëer een zitplaats

Een zitplaats creëren in de badkamer? Waarom niet? Om een grote badkamer in te richten kun je het ‘droge’ gedeelte een loungebank of sofa neerzetten. Eventueel ook een kleine stoel in combinatie met een tafeltje. Dit brengt direct meer sfeer aan en zo kunnen gasten even wachten terwijl u zich klaarmaakt.

wissel verschillende materialen af

Bij het inrichten van een grotere badkamerruimte kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van materialen, zoals glas, tegels of stenen. Door de materialen met elkaar af te wisselen breng je structuur aan. Zorg er wel voor dat hetgeen wat u kiest een aanvulling is op de andere elementen in uw badkamer.

Kies voor een dubbele douche

Dubbele douchekoppen zijn in grote badkamers een must. Ook in kleinere badkamers worden ze steeds vaker toegepast. Je hoeft er namelijk niet super veel ruimte voor te hebben. Een hoek van 150×100 centimeter is al genoeg voor twee personen. Plaats de douchekoppen naast elkaar of tegenover elkaar en gezellig samen douchen maar! Bij dubbel douchen horen wel twee douchekoppen en -knoppen. Je kunt het zelf zo luxe maken als je zelf wilt. Vergeet niet om ook een grotere douchegoot aan te brengen, zo kan al het water goed wegstromen.

Laatste trends