Haal het buitenleven in huis met de botanische badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 03 november 2022

De botanische trend zien we tegenwoordig overal terug, zo ook in de badkamer. Botanische badkamers hebben alles te maken met het naar binnen halen van het buitenleven. De trend is geïnspireerd door de natuur en biedt naast een visueel aantrekkelijke uitstraling ook nog eens gezondheidsvoordelen met zich mee. Wij laten u graag zien hoe u deze trend in uw badkamer verwerkt!

sfeervolle herfstlook

Welke planten kunnen in een botanische badkamer?

Over het algemeen is de badkamer een donkere en vochtige ruimte waar u wellicht niet zo snel planten neerzet. Tóch zijn er planten die houden van een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen. Wat ervoor zorgt dat ze extra goed groeien. Laten we beginnen met de planten die geschikt zijn voor uw badkamer:

  • Varens: De varen is perfect voor de badkamer, aangezien deze plant van een hoge luchtvochtigheid houdt.
  • Orchidee: Een mooi bloemstuk dat helpt om stress te verlichten. Orchideeën zijn absoluut ideaal voor badkamers vanwege hun voorkeur voor een vochtig klimaat.
  • Klimop: Dit is een sterke plant die prima in de badkamer kan. Hij hoeft maar 1 keer per week water, ideaal!
  • Drakenplant: Ook wel Dracaena genoemd, houdt heel erg van een hoge luchtvochtigheid en heeft weinig omkijken nodig.
  • Bamboe: Mooi en onderhoudsarm, zet hem in een hoek en je zult versteld staan van hoe hard hij groeit.
  • Aloë Vera: bekend om de vele voordelen voor de gezondheid. Zet een paar potten in de vensterbank voor een decoratieve uitstraling.
  • Graslelie: De graslelie een echte luchtverfrisser. Deze plant haalt zo’n 95% van vervuilende stoffen uit de lucht. Perfect voor een schone omgeving.
  • Lepelplant: Oorspronkelijk komt de lepelplant uit de Amazone, dus hij houdt van plekken met een hoge luchtvochtigheid. Ook heeft hij niet veel licht nodig, perfect voor dat donkere hoekje in de badkamer.
Trendwatcher Songül

Planten kunnen nare geuren maskeren

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - 6
Sani-Dump - 4

Het kleurenthema

Aangezien de meeste planten groen zijn, is dit de meest voor de hand liggende keuze wanneer het aankomt op het kiezen van kleur in de badkamer. Het geeft direct een groen sfeertje aan uw badkamer. Het fijne is dat groene badkamers ook nog eens een comeback maken. Om de echte botanische badkamer sfeer te bereiken kunt u andere elementen van groen in uw badkamer introduceren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor metro tegels die een klassieke uitstraling geven of om met verf aan de slag te gaan. Wij adviseren u te kiezen voor een donkerdere kleur groen zoals salie of olijf. Hierdoor kunt u een subtiele achtergrond voor de planten creëren.

Nu is al dat groen wel leuk… maar we willen natuurlijk niet alles groen hebben. Combineer daarom groen met wit en natuurlijke materialen. Denk aan witte tegels en wit sanitair, houten badkameraccessoires, zoals een houten krukje of ladder. Hier kunt u direct een leuk plantje opzetten of aan hangen.  Wilt u uw badkamer wat stoerder houden? Kies dan voor zwarte details en creëren ook direct het Wellness gevoel.

Trendwatcher Songül

Planten zorgen voor meer zuurstof

Sani-Dump - 5
Sani-Dump - 3 (1)

KIES VOOR DE JUISTE PLAATS
Het lijkt misschien heel makkelijk om een aantal planten bijeen te zetten en zo een botanische badkamer te bereiken. Alleen u moet kijken dat u niet te veel planten neerzet, u wilt immers niet dat uw badkamer gaat lijken op de Amazone. Daarom is het goed om een inventarisatie te maken van de plekken waar u planten neer kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan de vensterbank, boven op een hoge kast of op een plankje aan de muur. Heeft u wat meer ruimte? Dan kunt u ervoor kiezen om een grote plant op de vloer te plaatsen.

HET ZIT ‘M IN DE DETAILS
Wij hopen dat we u hebben kunnen helpen om uw badkamer om te toveren naar een botanisch paradijs! Toch delen we graag nog een paar laatste tips om uw badkamer nét dat tikkeltje extra botanisch te maken. Kies voor een fleurig douchegordijn, rieten mandjes of lijst mooie prints in en hang deze op om het geheel af te maken.

Lees ook:

Laatste trends