Een visgraat patroon in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 22 september 2023

Bent u op zoek naar een manier om uw badkamer een stijlvolle en tijdloze uitstraling te geven? Overweeg dan om een visgraatpatroon toe te voegen aan de vloer of wanden van uw badkamer. In onze blog leggen we alles uit over visgraat in de badkamer!

een visgraatpatroon in de badkamer

Het effect van visgraat in de badkamer

Het klassieke patroon van visgraat is de laatste jaren erg populair geworden en kan uw badkamer transformeren van saai naar chic. Het visgraatpatroon zorgt voor een dynamische look. Het heeft daarnaast ook een tijdloze uitstraling. Dit zorgt ervoor dat de badkamer stijlvol blijft voor de komende jaren. Bovendien kan het visgraatpatroon uw badkamer optisch groter laten lijken. Dit patroon kan overal in de badkamer worden toegepast, op de vloer, de muren of zelfs op de badrand.

Welke afmetingen kunnen tegels hebben voor het leggen van een visgraatpatroon in de badkamer?

Als u keramische tegels in visgraatpatroon op de vloer wilt leggen, zijn er verschillende formaten mogelijk. De meest prachtige resultaten worden behaald met lange, smalle tegels. Denk aan een breedte variërend van 7,5 tot 30 cm. Een wat kleiner formaat is gemakkelijker te plaatsen, vooral op een wand. Bijvoorbeeld tegels van 7,5×60 cm of 15×75 cm.

Trendwatcher Songül

Zo blijft uw badkamer de aankomende jaren stijlvol

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
visgraattegel groen
visgraattegels

Visgraat tegelvloer

Een van de meest populaire manieren om visgraat in de badkamer te integreren, is door het gebruik van een visgraat tegelvloer. Door te kiezen voor tegels in een visgraatpatroon voegt u direct een vleugje verfijning en stijl toe aan de ruimte. U kunt spelen met verschillende materialen, zoals keramiek, porselein of marmer, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en het gewenste uiterlijk. Het resultaat is een prachtige vloer die het middelpunt van de badkamer wordt.

Visgraat wandtegels

Een andere manier om visgraat in de badkamer te gebruiken, is door visgraat wandtegels te plaatsen. Dit kan een accentmuur creëren die de ruimte visueel versterkt. Kies voor neutrale tinten om een rustige en tijdloze uitstraling te behouden of experimenteer met gedurfde kleuren voor een levendigere look. Door visgraat wandtegels te combineren met andere tegelpatronen, zoals metrotegels of mozaïektegels, kunt u een unieke en eigentijdse uitstraling creëren.

Visgraat accenten

Naast het gebruik van visgraat in vloeren en wanden, kunt u ook visgraataccenten toevoegen aan andere elementen in de badkamer. Denk hierbij aan het plaatsen van visgraatmotieven op de douchewand, het bekleden van de badkuip met visgraattegels of het gebruik van visgraatpatronen in de vorm van mozaïek op de vloer of achter het badkamermeubel. Deze subtiele details geven uw badkamer een verfijnde uitstraling.

Trendwatcher Songül

Een accentmuur versterkt de ruimte visueel

Het onderhoud van visgraat tegels in de badkamer

Een visgraat badkamer onderhoudt u niet anders dan andere badkamertegels. Het is belangrijk om het patroon goed af te dichten en het te beschermen tegen vocht en schimmelvorming. Keramiek is gemakkelijk te onderhouden, kan tegen krassen en behoudt zijn kleur.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een visgraatpatroon voor uw badkamer? Kom dan langs bij een vestiging bij u in de buurt, zodat onze badkamerspecialisten u kunnen helpen en adviseren. U kunt alvast inspiratie opdoen in ons gratis inspiratiemagazine!

Laatste trends