Een ruime en lichte Scandinavische badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 17 juni 2021

Droomt u ook van een Scandinavische badkamer? In Scandinavië leven ze ruimtelijk en vrij. Design en comfort staan voorop. De minimalistische stijl is dan ook typerend wanneer het om de kenmerken van een Scandinavische badkamer gaat. Er wordt veelvoudig gebruikt gemaakt van lichte en zachte kleuren en natuurlijke materialen staan dan ook centraal. Ook een Scandinavische badkamer creëren? Lees hieronder verder!

Scandinavische badkamer

Werk met licht

Een Scandinavische badkamer zorgt voor rust en ruimtelijkheid. De badkamers in deze noordelijke landen hebben vaak grote ramen die veel licht doorlaten. Om in uw badkamer toch veel zonlicht binnen te laten, maar wel voor privacy te zorgen kunt u kiezen voor vochtbestendige jaloezieën.

Een kleine badkamer? In Nederland hebben we niet altijd het geluk van een groot raam in de badkamer. De oplossing hiervoor zijn speciale LED-panelen die daglicht na kunnen bootsen. Perfect voor als u toch het licht wilt binnenhalen.

Trendwatcher Songül

DESIGN EN COMFORT STAAN VOOROP

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Scandinavische badkamer
Scandinavische badkamer

Maak gebruik van pastelkleuren

In Noorwegen, Zweden en Finland worden vaak lichte kleuren in badkamers gebruikt, omdat de zonuren beperkt zijn. Daarom wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van witte en ‘koelere’ tinten zoals antracietgrijs. Deze kleuren absorberen het licht waardoor dit optimaal weerkaatst wordt. U kunt bijvoorbeeld voor de betegeling voor een van deze kleuren kiezen. Zo heeft u een goede basis en het maakt de ruimte gevoelsmatig groter. Gelukkig is er ook ruimte voor kleur! Scandinaviërs gaan vaak voor pastelkleuren zoals ijsblauw, pastel roze of vaalgroen. Dit doen zij als kleur op hun muur of in de vorm van accessoires.

Trendwatcher Songül

DEZE KLEUREN ABSORBEREN HET LICHT WAARDOOR DIT OPTIMAAL WEERKAATST WORDT

Het gebruik van natuurlijke elementen

In een Scandinavisch interieur komen veel natuurlijke elementen terug zoals verschillende onbewerkte houtsoorten, dierenvachten en steen. Zo kunt u bijvoorbeeld de muur of vloer bekleden met hout en accessoires gebruiken in deze stijl. Hierbij kunt u denken aan een rieten wasmand of gevlochten manden om uw handdoeken in op te bergen. Daarnaast hebben Scandinavische badkamers ook veel groene elementen in de vorm van planten.

Voor de vloer of wanden kun je gebruik maken van badkamertegels die goed passen in een Scandinavisch ontwerp. Denk aan betontegels of lichtblauwe/groene tegels. Wilt u de tegels wat meer op laten vallen? Ga dan voor een visgraatmotief. Dit is een populair legpatroon in Scandinavië.

Scandinavische badkamer
Scandinavische badkamer

Simplicity is the key

Hou het simpel! Badkamermeubels met strakke lijnen, kranen in een moderne vorm en profiel loze douchecabines. Dit hoort allemaal bij de Scandinavische stijl. Om rust in uw badkamer te houden is het belangrijk om weinig spullen in zicht te hebben. Een paar visueel interessante objecten zijn voldoende. Zo kunt u ook kiezen voor een echte eyecatcher. Heeft u genoeg ruimte in uw badkamer? En houdt u van luxe? Plaats dan een vrijstaand bad in uw Scandinavische badkamer. U kunt het beste kiezen voor een mat witte kleur om de Scandinavische stijl door te trekken.

Laatste trends