Een hotel chique badkamer? Deze tips helpen u!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 27 juli 2023

Droomt u ervan om elke dag het gevoel te hebben alsof u in een chique hotel verblijft? Dan kunt u met de juiste elementen een luxueuze badkamer creëren in uw eigen huis. Of u nu een volledige renovatie gaat uitvoeren of een kleine make-over, met onze tips transformeert u de ruimte tot een hotel chique badkamer.

hotel chique badkamer

1. Haal inspiratie uit echte hotelkamers

Gaat u dit jaar nog op vakantie en verblijft u in een hotel? Doe dan direct inspiratie op! Maak foto’s van de elementen die u aanspreken of maak notities in uw telefoon. Natuurlijk kunt u ook online inspiratie opdoen via Pinterest of onze website. Elke cultuur kent zijn eigen charmes en badkamerstijlen. Zo kunt u ontdekken wat bij u past. Wij hebben bijvoorbeeld prachtige tegels in ons assortiment voor een Mediterraans boutique hotel. Om maar een voorbeeld te geven!

2. Rust en eenheid

In een hotel zult u zelden een badkamer vinden die vol staat met flacons, flessen of andere badkamerspullen. Onze tip is dan ook om uw badkamer zo leeg en opgeruimd mogelijk te houden. Door gebruik te maken van voldoende opbergruimtes kunt u uw badkamer netjes en georganiseerd houden. Voorbeelden hiervan zijn: een breed badkamermeubel met extra opbergruimte, een hoge kast, een extra nis in de doucheruimte of handige haakjes voor uw kleding.

3. Wees niet bang om statements te maken

In hotels wordt er vaak gebruik gemaakt van statements binnen het interieur. Denk hierbij aan grote meubels, kunstwerken of speciale muurafwerkingen. Wees niet bang om zo’n statement ook in de badkamer te maken als u de ruimte ervoor heeft. Let er wel op dat u het houdt bij één statement.

Trendwatcher Songül

Door gebruik te maken van voldoende opbergruimtes kunt u uw badkamer netjes houden

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
hotel chique badkamer marmer
hotel chique badkamer lichte kleuren

4. Verlichting is de sleutel

De juiste verlichting kan een enorme impact hebben op de sfeer van uw badkamer. Overweeg het installeren van dimbare verlichting om verschillende stemmingen te creëren. Gebruik zachte, warme verlichting rondom de spiegel om een flatterend licht te creëren en voeg indien mogelijk een elegante kroonluchter of opvallende wandlampen toe als blikvangers. Een goed verlichte badkamer straalt direct een gevoel van luxe uit.

5. Een ligbad of regendouche

Een prachtige vrijstaande badkuip zorgt voor een vleugje elegantie in uw hotel chique badkamer. Kies voor een bad op pootjes of een modern vrijstaand bad om de ruimte om te toveren tot een luxe spa. Heeft u niet genoeg ruimte voor een bad? Kies dan voor een regendouche met moderne afwerkingen en een stijlvolle, slanke wastafel met bijpassende kranen.

Vergeet niet om handdoeken en badjassen toe te voegen voor een extra luxe gevoel. Denk ook aan details zoals een design spiegel en decoratieve elementen zoals geurkaarsen of luxe zeepdispensers.

6. Materialen voor een hotel chique uitstraling

Een hotel chique badkamer straalt kwaliteit en verfijning uit. Ga bij het selecteren van materialen voor hoogwaardige opties zoals natuursteen, marmer, glas en chroom. Deze materialen geven een gevoel van luxe en hebben een tijdloze uitstraling.

Trendwatcher Songül

Overweeg het installeren van dimbare verlichting

hotel chique badkamer regendouche
hotel chique badkamer moodboard

Meer inspiratie op doen voor een hotel chique badkamer?

Kies voor een neutraal kleurenpalet Een neutraal kleurenpalet is belangrijk in een hotel chique badkamer. Ga voor crème-, beige- of grijstinten voor een rustgevende en ontspannen sfeer. Er moet genoeg contrast zijn om de verschillende elementen in de ruimte naar voren te brengen, maar het kleurenpalet moet in evenwicht blijven.

Laatste tips