Douchegoot kopen; handige tips voor de juiste keuze

Door Songül

Geschreven door: Songül op 25 november 2019

De douchegoot is tegenwoordig in veel badkamers terug te vinden en is vaak net iets strakker dan een doucheputje. Maar toch zijn er ook behoorlijk wat verschillende douchegoten om uit te kiezen. In deze blog laten wij het verschil zien tussen de verschillende douchegoten, en geven we handige tips!

Douchegoot kopen

De douchegoot

De douchegoot is natuurlijk bedoeld om het water af te voeren wat uit de douche komt. Het is dus erg belangrijk om goed naar de afmetingen van de douchegoot te kijken. Een te kleine goot zorgt er namelijk voor dat het water niet snel genoeg afgevoerd wordt, waardoor de hele badkamer al snel onder water komt te staan. Vaak wordt een douchegoot van minimaal 70 cm breed geadviseerd.

Trendwatcher Songül

WAARDOOR DE HELE BADKAMER AL SNEL ONDER WATER

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Douchegoot kopen
Douchegoot kopen

Open rooster

De meest voorkomende vorm van een douchegoot is er één met een open rooster. Dit is een roostertje met kleine gaatjes waar het water door afgevoerd kan worden. Hierbij kunt u vaak kiezen tussen verschillende patronen en de afmetingen van de gaatjes. Wilt u dat de goot zo min mogelijk opvalt? Kies dan een rooster met kleine gaatjes. Houdt er dan wel rekening mee dat het water hier moeilijker door wegstroomt. Hierdoor kan het zo zijn dat de afmeting van de douchegoot groter moet zijn om het water nog steeds snel genoeg te kunnen afvoeren.

Gesloten rooster

Wilt u voor een wat strakkere variant gaan? Kies dan voor een gesloten doucherooster. Deze douchegoot is in het midden dicht, en heeft alleen aan de zijkanten kieren waardoor het water wordt afgevoerd. Dit soort douchegoten is vaak terug te vinden in strakke moderne badkamers. Ook hierbij is het weer belangrijk om goed op te letten voor welke afmetingen u gaat. Hoe groter de afmetingen, hoe beter het water wegloopt.

Trendwatcher Songül

KIES DAN EEN ROOSTER MET KLEINE GAATJES

Tegelrooster

Als u de douchegoot helemaal wilt wegwerken, is het verstandig om te gaan voor een tegelrooster. De naam zegt het eigenlijk al; het rooster zit ‘verstopt’ in de tegels in de douche. Dit is natuurlijk alleen mogelijk bij een douche met tegels op de grond. Omdat u deze vorm van een douchegoot bijna niet ziet, blijft de douche mooi strak en rustig. Een mooie optie dus als u houdt van niet te veel verschillende kleuren en materialen!

Laatste trends