De beste manier om uw douche schoon te maken

Door Songül

Geschreven door: Songül op 04 augustus 2022

Er zijn van die dingen die je het liefst niet wil doen. De douche schoonmaken is daar één van. Maar hoe fijn is het als de badkamer weer lekker schoon en fris is? Tijdens het douchen maakt u vaak gebruik van verschillende producten, waarbij residu achter blijft. Denk hierbij aan kalk, shampooresten en huidvet. Wanneer u de douche niet regelmatig reinigt blijft er een kalkaanslag achter die u niet meer weg krijgt en ontstaan er vieze voegen of zelfs schimmel. Hoe houdt u uw douche helemaal spic en span? Wij geven tips!

beste manier om uw douche schoon te maken

De douche schoonmaken met azijn

Om kalkaanslag te verwijderen gaat er niets boven azijn! Dit is een trucje komt uit grootmoeders tijd en wordt al jarenlang gebruikt. Azijn is namelijk de beste natuurlijke ontkalker die er is. Dit werkt vaak het beste voor de douchekop. Vul een plastic zak met wat azijn en knoop deze om de douchekop heen en laat dit een aantal uur zitten. Hierna is hij weer als nieuw! Azijn is vloeibaar en dus niet gemakkelijk op tegels of kranen te gebruiken. Wat vaak wel werkt is om doekjes in azijn te weken en op de tegels te ‘plakken’. Laat het even intrekken en je kunt de kalk er gemakkelijk vanaf krijgen.

Tip: Maak na iedere douchebuurt de wanden en douchedeur droog met een trekker en een handdoek. Op deze manier krijgt u veel minder snel kalkaanslag.

De douche schoonmaken met een professionele ontkalker

Schoonmaakazijn heeft zo zijn voordelen maar tegenwoordig zijn er ook vele andere methoden om de douche kalkvrij te maken. De zuurtegraad van schoonmaakmiddelen ligt vaak hoger waardoor kalk sneller oplost en u dus minder hard moet boenen. Dit zorgt dus voor meer gemak tijdens het schoonmaken.

Trendwatcher Songül

DEEL DE RUIMTE EFFICIËNT IN MET BIJVOORBEELD SCHUIFDEUREN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
beste manier om uw douche schoon te maken
beste manier om uw douche schoon te maken

Het douchegordijn schoonmaken

Heeft u een douchegordijn hangen? Dan is het goed om deze een aantal keer peer jaar te wassen. Op deze manier gaat hij een stuk langer mee. Dit kan door het gordijn met wasmiddel en azijn op 40°C in de wasmachine te wassen en deze erna direct weer op te hangen. Zo is het douchegordijn weer fris en schoon. Voorkom schimmel in het gordijn door de ruimte goed te ventileren en een raam en/of deur open te zetten tijdens het douchen.

Schone voegen

Worden de voegen in de badkamer grauw? Dit kunt u makkelijk schoonmaken door het vuil tussen de tegels met een tandenborstel en bleek weg te schrobben. Spoel naderhand alles met warm water af en u zult al direct verschil zien.

Tip: Hetzelfde resultaat kan behaald worden door citroen doormidden te snijden en deze langs de voegen te halen.

Trendwatcher Songül

U zult al direct verschil zien

Schone vloer

Uiteraard kunt u de vloer van de douche natuurlijk niet vergeten schoon te maken. Doe dit zo’n twee keer in de week. Begin met het stofzuigen van al het vuil of haal er een bezem door. Zo kunt u alle losse troepjes van de vloer af krijgen. Dweil daarna de vloer erna met een sopje. Hoe groter de tegels hoe minder werk. Goed om rekening mee te houden wanneer u een nieuwe badkamer neemt.

Laatste tips