Creëer een echte betonlook in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 19 juli 2021

Steeds vaker is de betonlook terug te zien in badkamers. Dit is niet zonder reden want er kunnen verschillende stijlen mooi gecombineerd worden met beton. Op het eerste gezicht oogt beton in de badkamer misschien wel industrieel, stoer of toch een tikje minimalistisch, maar door het met warme materialen en accessoires te combineren kunt u er alle kanten mee op. Benieuwd hoe u de betonlook in uw badkamer kunt toepassen? Sani-Dump vertelt het in dit blogbericht!

Sani-Dump - sunshower

Betonlook badkamer

De naam zegt het eigenlijk al: betonlook. Er worden veelvuldig andere materialen gebruikt dan beton om deze look voor elkaar te krijgen. Waarom wordt dit gedaan? Niet alleen is het vaak goedkoper om andere materialen te gebruiken, maar beton zelf is nogal zwaar én vlekgevoelig. Daarom is dit materiaal niet altijd geschikt om in de badkamer te gebruiken. Gelukkig maken ze tegenwoordig alles na en kunt het bijna niet van echt onderscheiden. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van betonlook tegels voor op de vloer of wanden, maar ook aan betonlook verf. Ook voor de badkamermeubelen zijn betonlook items erg mooi. Hiervoor kunt u denken aan een waskom of wastafel.

Trendwatcher Songül

Betonlooktegels maken de betoonlook compleet

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Kranen
Sani-Dump - Badia-Nieuw-1-1

Betonlook verf

Betonlook verf is eigenlijk de makkelijkste manier om uw badkamer de betonlook te geven waarnaar u streeft. Het is gemakkelijk aan te brengen en laag in kosten wanneer u het vergelijkt met bijvoorbeeld betonstuc of beton ciré.

Trendwatcher Songül

Combineer beton met lichte badkamermeubelen

Betonlook tegels

Een van de meest populaire tegels in badkamerland zijn dan ook wel betonlook tegels. Deze vloer- muurtegels zien eruit alsof ze van echt beton gemaakt zijn en geven uw badkamer daardoor ook een robuuste uitstaling. Door te kiezen voor grote tegels, creëert u een ruimtelijk effect. Dit maakt de badkamer groter en minimaliseert het aantal voegen. Vaak is het gebruik van tegels goedkoper dan het laten leggen van een echte betonvloer of muur. Nog een voordeel van betonlook tegels is dat ze stroef zijn waardoor de tegels niet zo glad worden door het water. Zo glijdt u minder snel uit, ideaal voor in de douche!

Durf te combineren

Beton kunt u zoals al eerder benoemd met heel veel verschillende stijlen combineren. In veel badkamers worden de donkere kleuren van beton gecombineerd met licht badkamermeubulair of witte accessoires. Dit geeft een unieke uitstraling aan uw badkamer. Toch is de betonlook ook goed te combineren met pasteltinten en brengt dit meer rust in uw badkamer. Bent u dol op hout? Combineer een betonlook wastafel met eronder een houten badkamermeubel.  Dit geeft meer sfeer in uw badkamer doordat hout warmte uitstraalt.

Ook voor een betoonlook badkamer gaan? Kom bij ons langs in de winkel om u te laten adviseren voor de geschikte opties voor uw badkamer!

Laatste trends