De checklist voor uw nieuwe badkamer: dit mag niet ontbreken

Door Songül

Geschreven door: Songül op 11 april 2024

Bij het inrichten van een nieuwe badkamer is het belangrijk om te weten welke elementen onmisbaar zijn en welke details niet over het hoofd mogen worden gezien. Het renoveren van een bestaande badkamer of het creëren van een geheel nieuwe ruimte vereist voorbereiding en aandacht voor detail. Om u te helpen, hebben we een checklist samengesteld met de belangrijkste aspecten.

een nieuwe badkamer

Maak een inspirerend moodboard

Bij Sani-Dump bieden we u de mogelijkheid om een inspirerend moodboard samen te stellen op onze website. Blader door onze sanitair ideeën en producten, en voeg de afbeeldingen die u aanspreken toe aan uw moodboard. Zo krijgt u een duidelijk beeld van uw droombadkamer. Bepaal zo uw stijl, kleuren en materialen.

De indeling van uw badkamer

Prioriteit geeft u aan de grote objecten zoals de douche, toilet en wastafel en meubel. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen deze elementen is, zodat deuren en laden altijd gemakkelijk kunnen worden geopend. Nadat de posities van deze objecten zijn bepaald, is het tijd om aandacht te besteden aan elektriciteit, leidingen en afvoeren. Moeten er leidingen worden verplaatst of aangelegd? Zodra alle details in kaart zijn gebracht, kijk dan naar de verwarming

Bij Sani-Dump bieden we gratis 3D-ontwerpen aan om uw ideeën tot leven te brengen.

 

Trendwatcher Songül

Blader door onze sanitair ideeën en producten, en voeg de afbeeldingen die u aanspreken toe aan uw moodboard

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump
bamboe plant in badkamer

Verwarmingsopties

Bij het kiezen van verwarming voor uw badkamer heeft u twee opties. Een traditionele radiator, verkrijgbaar in diverse modellen, biedt snelle opwarming maar koelt ook snel af. Aan de andere kant zorgt vloerverwarming voor gelijkmatige warmteverdeling, wat zorgt voor een comfortabele badkamertemperatuur zonder koude plekken. Bovendien is vloerverwarming een duurzame keuze.

Ventilatie

Bij het plannen van uw badkamer is ventilatie een belangrijk aspect om rekening mee te houden. U heeft de keuze tussen natuurlijke ventilatie, zoals ramen en luchtroosters, of mechanische ventilatie, waarbij een ventilatiesysteem wordt gebruikt om vocht en geuren af te voeren. Het is belangrijk om de juiste ventilatie-optie te kiezen om een gezonde en comfortabele badkameromgeving te creëren.

Kies de juiste verlichting

Het kiezen van de juiste verlichting is belangrijk bij het creëren van de perfecte sfeer in uw badkamer. Overweeg verschillende soorten verlichting, zoals inbouwspots, led strips of plafonnieres. Denk aan algemene verlichting maar ook taakverlichting bij bijvoorbeeld de spiegel.

Maak af met accessoires

Maak uw badkamer compleet met passende accessoires. Van handdoekhouders tot zeepdispensers en sfeervolle spiegels. De juiste accessoires zijn handig in gebruik en geven uw badkamer sfeer. Kies voor accessoires die passen bij de stijl van uw badkamer en die uw dagelijkse gebruikt.

Tips voor een slimme badkamer indeling
wellness badkamer

Advies nodig over uw badkamer?

Sta u op het punt op uw badkamer te verbouwen of een nieuwe badkamer te kiezen. Vergeet vooral niet bovenstaande checklist door te nemen om in een aantal stappen u droombadkamer te realiseren. Van ventilatie tot de juiste meubels en accessoires, bij Sani-Dump helpen wij u graag. Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends