De badkamertrends van 2024 die u niet mag missen

Door Songül

Geschreven door: Songül op 17 november 2023

Het belooft een opwindend jaar te worden voor badkamerontwerpen in 2024. De woorden luxe en personalisatie worden erg belangrijk. De badkamertrends van 2024 bieden voor ieder wat wils. Niet alleen ziet u een prachtige upgrade van de ruimte terug, maar ook een harmonieus evenwicht tussen vorm en functie. Hierdoor wordt uw badkamer een ware oase van modern comfort. In deze blog nemen we u mee op een inspirerende reis door een aantal badkamertrends van 2024.

Sani-Dump - badkamertrends 2024

#1 Een hotel chique badkamer

Stelt u zich eens voor: het weelderige comfort van een vijfsterrenhotel, gecombineerd met de luxe van uw eigen huis. Dat is precies waar de trend ‘hotel chique’ om draait. Deze luxe stijl voegt een vleugje elegantie en comfort toe aan de badkamer. De hotel chique badkamer is een opkomende trend die steeds populairder wordt in moderne interieurs. Een hotel chique badkamer is herkenbaar aan een aantal kenmerken, zoals het gebruik van materialen van hoge kwaliteit (marmer, graniet of hout), een minimalistisch design en luxe items zoals gouden kranen en marmerlook tegels. Er zijn weinig accessoires aanwezig bij deze badkamerstijl, maar er staan wel een aantal statement producten (denk bijvoorbeeld aan een vrijstaand bad, een grote spiegel of een luxe handdoekradiator). De kleuren van een hotel chique badkamer zijn vaak neutraal, zoals wit, crème of lichtgrijs. Dit zorgt voor een rustige en serene uitstraling. In een hotel chique badkamer draait alles om het creëren van een ontspannen en luxe sfeer waarin u heerlijk tot rust kunt komen.

Wilt u ook een hotel chique badkamer thuis? Dit zijn een paar tips:

✓ Kies voor neutrale kleuren en materialen.
✓ Zorg voor een strakke en minimalistische inrichting.
✓ Voeg een aantal statement producten toe voor een luxe uitstraling.

#2 Wellness in de badkamer met een bubbelbad

In 2024 hoeft u niet meer speciaal naar een sauna te gaan om wellness te ervaren. Wellness wordt hét sleutelwoord voor badkamers in 2024. Het ontspannen gevoel laat u thuis terug komen in de badkamer met een bubbelbad. Een bubbelbad is al jarenlang populair en wordt nu steeds vaker weer geïntrigeerd in badkamerontwerpen. De opborrelende bubbels zorgen voor een zachte massage, waardoor stress en spanning moeiteloos wegvloeien. Deze trend weerspiegelt de groeiende behoefte aan thuiswellness en heeft het doel om een ultieme ontspanningservaring te creëren. Zo kunt u ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Bubbelbaden zijn er in verschillen soorten en maten, zodat u er altijd een vindt die bij uw stijl past.

Trendwatcher Songül

Wellness wordt het sleutelwoord voor badkamers in 2024.

Sani-Dump - badkamertrend 2024 hotel chique
Sani-Dump - bubbelbad badkamertrend 2024

#3 Een make-up tafel als modulair product

Modulaire producten zijn een andere opkomende trend die we in 2024 veel terugzien in de badkamer. Deze producten zijn flexibel en kunnen naar eigen stijl worden samengesteld. Zo creëert u een badkamer die volledig naar uw persoonlijke wens is samengesteld. De make-up tafel is hier een perfect voorbeeld van. De make-up tafel in de badkamer is niet langer een losstaand element, maar evolueert tot een geïntegreerd, modulair product dat functionaliteit en elegantie combineert. Het modulaire product biedt de nodige ruimte om uw make-up te doen en uw haar te verzorgen. Niet iedere badkamer is even groot en niet iedere vrouw heeft dezelfde wensen, daarom zijn modulaire make-up tafels in de badkamer de ideale oplossing. Een badkamermeubel kan bijvoorbeeld met verschillende hoogtes opgebouwd worden waardoor de make-up tafel een speels en uniek effect krijgt.

#4 Een handdoekradiator als gedurfd statement

Een échte eyecatcher in de badkamer wordt volgend jaar steeds belangrijker. Om deze trend in uw badkamer toe te passen, kunt u denken aan een unieke handdoekradiator. De handdoekradiator zorgt voor warme handdoeken na een verkwikkende douche en kan tegelijkertijd als een gedurfd statement worden toegevoegd aan uw badkamer. Er zijn een aantal voordelen aan het kiezen van een gedurfde handdoekradiator. Ten eerste is het een geweldige manier om uw eigen stijl te laten zien. Ten tweede kan een gedurfde handdoekradiator de aandacht trekken in een kleine badkamer. En ten slotte geeft het de badkamer een luxe uitstraling. Er zijn verschillende ontwerpen en stijlen: van strak, minimalistisch tot aan een gedurfde kleur en opvallende vormen. Durf te experimenteren!

Sani-Dump - Handdoekradiator

#5 Rookglas, een stijlvolle keuze voor uw douchewand

Dit halfdoorzichtige glas met een subtiele donkere tint voegt een vleugje mysterie en verfijning toe aan de badkamer. Rookglas biedt niet alleen privacy, maar laat ook licht door, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid en elegantie ontstaat. Van douchewanden tot douchedeuren en spiegels, rookglas kan op verschillende manieren worden toegepast om een moderne en stijlvolle uitstraling aan uw badkamer te geven.

#6 De kleur beige

Een badkamer in de trendkleur beige bruin is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een warme en stijlvolle uitstraling. Deze kleur brengt een gevoel van rust en harmonie in de badkamer en straalt een natuurlijke elegantie uit. Beige kan op verschillende manieren worden geïntegreerd in de badkamer, zoals in tegels, wandafwerkingen, meubels of accessoires. Met beige en bruine tinten creëert u een natuurlijke en tijdloze sfeer, die perfect samengaat met andere accentkleuren zoals zwart, wit, antraciet en grijs.

Sani-Dump - rookglas badkamertrend 2024
Sani-Dump - beige kleuren

#7 Donkerbruin hout als materiaal

Donkerbruin hout wordt een populaire trend in de badkamer in 2024. De kleur is warm en stijlvol. De diepe, rijke tonen van donkerbruin hout brengen warmte en een vleugje elegantie in de badkamer. Of het nu wordt toegepast op kasten, vloeren, of zelfs als accentmateriaal, donkerbruin hout gaat u veel terugzien in 2024. Combineer donkerbruin hout met neutrale kleuren zoals wit of crème voor een klassieke uitstraling, of ga voor contrasterende tinten zoals zwart of goud voor een eigentijdse twist.

#8 Organische spiegels met verlichting

De trend van organische spiegels met verlichting is een absolute hit in de wereld van badkamerdesign. De spiegels hebben een unieke en natuurlijke vormgeving en zijn voorzien van ingebouwde verlichting. Dit maakt ze een speelse en praktische keuze voor de badkamer. De ingebouwde verlichting zorgt voor een perfecte belichting tijdens het aanbrengen van make-up of het scheren.

Laatste trends