Keuzestress: Een badkamer met of zonder bad?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 18 mei 2023

Gaat u uw badkamer vernieuwen en twijfelt u of u een badkamer met of zonder bad wilt? Wij zetten graag de voor- en nadelen van een bad in de badkamer op een rijtje. Wellicht maakt dit uw keuze al wat makkelijker.

Een badkamer met of zonder bad?

Er zijn verschillende redenen om wel of niet te kiezen voor een bad in de badkamer. Weet u welke redenen voor u het belangrijkst zijn? Dan brengt dit u dichterbij uw keuze.

Badkamer zonder bad

1. Ruimtebesparend

Een bad neemt aardig wat ruimte in beslag. Wanneer u een kleine badkamer heeft is het een praktische oplossing om een bad achterwegen te laten.

2. Waterbesparing

Wanneer u in bad gaat, gebruikt u gemiddeld meer water dan wanneer u een douche neemt. Vindt u waterbesparing belangrijk? Dan kunt u het beste kiezen voor een badkamer zonder bad.

3. Minder schoonmaakwerkzaamheden

Een badkamer schoonmaken is niet altijd de leukste klus. Een badkuip goed onderhouden is noodzakelijk, maar soms lastig. Als u kiest voor een badkamer zonder bad dan scheelt dit een hoop onderhoud.

4. Andere oplossingen voor een bad

Wanneer u een badkamer zonder bad wilt, maar toch wilt ontspannen zijn er verschillende opties. Met een inloopdouche creëert u net zo snel een ontspannen ruimte. Ook kunt u kiezen voor een douchebad. Hierdoor hoeft u niet nog een extra douchecabine aan te schaffen. Dit scheelt weer ruimte.

Trendwatcher Songül

Vindt u waterbesparing belangrijk?

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Een badkamer met of zonder bad?
Een badkamer met of zonder bad?

Badkamer met bad

1. Positieve effecten op de gezondheid

Een bad is perfect wanneer u wilt genieten van me-time: Even ontspannen en helemaal niets. Een warm bad heeft positieve effecten op het lichaam, het kan bijvoorbeeld pijnlijke spieren verlichten en een goede nachtrust stimuleren door het verminderen van pieken in de bloedsuikerspiegel.

2. Handig en leuk voor kinderen

Als u kleine kinderen heeft kan een bad een mooie uitkomst zijn, omdat het praktisch en veilig is. Het grootste voordeel is dat kinderen in bad zitten en daardoor niet kunnen uitglijden. Daarnaast geeft het natuurlijk veel speelplezier.

3. Een bad als statement

Een bad kan een echte eyecatcher zijn in de badkamer. Door te kiezen voor een vrijstaand bad creëert u een luxe uitstraling.

4. Waardevermeerdering van uw huis

Comfort speelt vaak een belangrijke rol bij de waarde van een huis. Een luxe badkamer met bad kan hierbij een belangrijk onderdeel zijn. De meeste mensen vinden een bad een ware toevoeging in de badkamer.

Trendwatcher Songül

Comfort zorgt voor waardevermeerdering

Een badkamer met of zonder bad?
Een badkamer met of zonder bad?

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is namelijk dé plek waar u kunt relaxen en waar u de dag opstart en afsluit. Heeft u een badkamer met voldoende ruimte, dan kunt u ervoor kiezen om zowel een douche als een bad te plaatsen. Komt u er niet uit of u een badkamer met of zonder bad moet kiezen? De specialisten van Sani-Dump helpen u graag met u keuze en geven u advies op maat. Neem gerust contact met ons op. Download alvast gratis ons inspiratiemagazine.

Laatste tips