Bad onder een schuin dak: Vind de juiste indeling!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 25 maart 2022

Een bad onder een schuin dak plaatsen? Dit is de ideale oplossing wanneer het plafond in uw badkamer ook schuin afloopt. In Nederland zijn er nu eenmaal heel wat badkamers die één of meerdere schuine wanden hebben. Hetzelfde ‘probleem’ komt voor wanneer u een badkamer op zolder wilt situeren. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om dit op een mooie en strakke manier te doen. Wij geven u graag een aantal voorbeelden in dit blogbericht.

badkamer schuin dak

Richt de badkamer slim in

Omdat de ruimte in een badkamer met een schuin dak soms wat beperkt kan zijn is het slim om de ruimte goed in te delen. Zo kunt u bijvoorbeeld met schuifdeuren werken en kiezen voor een dakkapel wanneer dit tot de mogelijkheden behoort. Dit creëert weer ruimte, waardoor de badkamer veel efficiënter ingericht kan worden.

Om ervoor te zorgen dat uw badkamer optisch groter lijkt, kunt u een grote spiegel ophangen die er ook weer voor zorgt dat het licht in de badkamer weerkaatst.

Trendwatcher Songül

DEEL DE RUIMTE EFFICIËNT IN MET BIJVOORBEELD SCHUIFDEUREN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
badkamer schuin dak
badkamer schuin dak

Plaats een bad onder een schuin dak

Doordat je voor een bad niet zoveel ruimte nodig hebt, kun je de ruimte onder het schuine dak goed gebruiken voor een bad. Een ligbad is vaak rond de 60 centimeter hoog en daar komt nog een kraan bij van ongeveer 30 centimeter. Maar welk bad is hier het meest geschikt voor? Soms kan het zo zijn dat de schuine wand te laag loopt om een bad mooi te plaatsen. Wanneer dit het geval is kunt u dit oplossing door het voeteneind van het bad richting de muur te plaatsen. Zo is er toch genoeg ruimte om in en uit bad te stappen zonder dat u uw hoofd stoot. Daarnaast kunnen hoekbaden of ovale baden ook prima onder een schuin dak geplaatst worden.

Plaats het toilet onder een schuin dak

Net zoals een bad kunt u ook een toilet onder een schuin dak plaatsen. De meeste inbouwreservoirs zijn 120 cm, maar er bestaan ook verlaagde modellen. Wel is het belangrijk dat het dak niet te schuin loopt. Uiteraard kunt u ook het toilet iets verder van de wand plaatsen door een muurtje ervoor te plaatsen.

Trendwatcher Songül

Alleen de uitloop van de kraan is zichtbaar uit de muur

badkamer schuin dak
badkamer schuin dak

Plaats douche bij een hoge wand

Wanneer je aan het douchen bent doe je dit natuurlijk in het gedeelte met de meeste ruimte. Plaats de douche in het midden van de badkamer of creëer een douchecabine. Let er wel op dat de douchekop nog steeds in het hoogste gedeelte van de douche wordt geplaatst.

Laat producten op maat maken

Standaard kasten, spiegels of andere badkamermeubelen zullen niet altijd even makkelijk passen in een badkamer met schuin duik. Daarom is het goed om op maat gemaakte meubelen en accessoires te kopen. Zo kunt u alles efficiënt inrichten. Denk aan inbouwkasten en nisjes op spullen in op te bergen.

Laatste trends