Alles voor de mediterraanse badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 24 januari 2023

Met een mediterraanse badkamer haalt u een heerlijk warm vakantiegevoel in huis. De Spaanse, Italiaanse, Griekse, Portugese en Marokkaanse accenten zorgen voor een rustige en frisse uitstraling. Met onze tips brengt u de Zuid-Europese sferen in uw badkamer!

ALLES VOOR DE MEDITERRAANSE BADKAMER

Waaraan herkent u een mediterraanse badkamer?

Een mediterraanse badkamerstijl staat sterk verbonden met sereniteit. Het wordt gekenmerkt door vele invloeden van verschillende culturen rondom de Middellandse Zee. De uitstraling is rustig en kalm door het gebruik van zachte kleuren en pasteltinten. De neutrale kleur wit vormt de basis voor mediterraanse badkamerontwerpen. Houten elementen zorgen voor warmte en gezelligheid en het plaatsen van planten maakt verbinding met de natuur. De liefde voor het leven in harmonie met de natuur komt daarom ook tot uiting in het inrichtingsconcept van de badkamer met een mediterrane look.

Trendwatcher Songül

DE LIEFDE VOOR HET LEVEN IN HARMONIE IS TERUG TE ZIEN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
ALLES VOOR DE MEDITERRAANSE BADKAMER
ALLES VOOR DE MEDITERRAANSE BADKAMER regendouche

Tegels in het zonnige zuiden

Bijna in elk huis en in alle spa’s en badhuizen rondom het Middellandse Zeegebied zijn prachtige kenmerkende tegels met patroontjes te vinden. Wanneer u een badkamer wilt in mediterraanse stijl kunnen patroontegels of mozaïek tegels dus niet ontbreken. Hoewel de basiskleuren van een de mediterraanse stijl erg neutraal zijn, vormen de tegels een eyecatcher. De badkamer kunt u rustig en natuurlijk houden met lichte muren en meubilair. Kies juist voor een accent van verschillende patroontegels rond bijvoorbeeld het wasmeubel of een nis.

Het gebruik van bogen voor een Grieks-Romeinse sfeer

Naast de tegels, zijn boogvormen ook kenmerkend voor de mediterrane stijl. Boogvormen kunt u gebruiken voor nisjes, maar ook door de badkamerdeur te verwijderen en de deuropening rond te maken. U kunt dan een kleed of zeil in de deuropening hangen. Dit geeft een klassieke mediterraanse sfeer.

Water als essentieel element

In warme landen heeft koel water een verfrissend effect en brengt het lichaam en geest in balans. Een regendouche mag in een mediterraanse badkamer dan ook niet ontbreken.

Trendwatcher Songül

DE TEGELS VORMEN EEN EYECATCHER

Materiaalgebruik voor een mediterraanse look

Kies voor houten decoraties en houtenmeubels om warmte te creëren in uw badkamer. Met een speciale verwijzing naar de natuur kunt u er ook voor kiezen om op de achterwand van de douche houtnerf, steenstructuren of mozaïek tegels te plaatsen. Ook een grote spiegel komt tot zijn recht binnen deze stijl.

Ervaart u een vakantiegevoel in de badkamer? Dan is uw mediterraanse badkamer geslaagd!

Laatste trends