4 tips tegen een stinkend doucheputje

Door Songül

Geschreven door: Songül op 28 april 2023

U kent het misschien wel.. heeft u net de hele badkamer schoongemaakt, ruikt u na een tijdje alweer een vieze lucht. Het is het afvoerputje. Helaas verdwijnt de stank vaak niet vanzelf. Daarom geven wij u 4 tegen een stinkend doucheputje die makkelijk zelf thuis kunt toepassen.

5 tips tegen een stinken doucheputje

De oorzaken van een stinkend doucheputje

Het doucheputje is een plek waar makkelijk troep achterblijft, zoals shampooresten en haar. De bacteriën en schimmels die hierin blijven zitten kunnen een ongelofelijke stinkende lucht achterlaten. Het doucheputje kan hierdoor verstopt raken. Daarnaast kunnen ook kalkresten voor een stinkend afvoerputje zorgen als de douche een tijdje niet gebruikt is. Stinkt de doucheput naar riool? Dan is er een grote kans dat het waterslot of het ontluchtingssysteem niet goed werkt.

5 tips om de stank te verhelpen

De onderstaande tips gaan u helpen om de stank uit het doucheputje in de badkamer tegen te gaan!

1. Geef het afvoerputje dagelijks een kleine schoonmaak

Het helpt als u regelmatig het doucheputje in uw badkamer doorspoelt. Dit kunt u bijvoorbeeld direct doen na een douchebeurt als u toch al onder de douche staat. Ga regelmatig met een sopje door het putje heen en verwijder achterblijvende haren.

Trendwatcher Songül

HAAR, SHAMPOORESTEN EN KALKRESTEN ZIJN DE GROOTSTE BOOSDOENERS

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
De voegen van uw badkamer schoonmaken: do & don’ts
5 tips tegen een stinkend doucheputje

2. Koffieprut tegen nare geurtjes

Koffie? Ja, echt! Koffie neemt nare geurtjes op en ontvet direct uw afvoer. Gooi daarom je koffieprut niet weg, maar leeg de filter met koffie boven het doucheputje.

3. Natuurlijke ontstopper van soda en azijn

Voor een grondige schoonmaakt kunt u uw eigen ontstoppingsmiddel maken. Hiervoor heeft u azijn en soda nodig. Giet een kopje met soda in het doucheputje, wacht ongeveer vijf minuten en gooi dan het kopje met azijn erbij. Deze combinatie vormt een borrelend en schuimend prutje en gaat verstoppingen en stank tegen. Laat het ongeveer een uur intrekken en spoel het vervolgens door met heet water.

Trendwatcher Songül

GOOI KOFFIEPRUT NIET ZOMAAR WEG

4 tips tegen een stinkend doucheputje
4 tips tegen een stinkend doucheputje

4. Als laatste redmiddel de chemische ontstopper

Stinkt uw doucheputje na de bovenstaande tips nog steeds? Dan kunt u ontstoppingsmiddel gebruiken. Dit middel bevat veel chemicaliën wat een verstopping vaak snel verhelpt. Het nadeel hierbij is echter dat een ontstopper nogal slecht voor het milieu is.

Verdwijnt de stank niet na deze tips?

Wanneer u echt van alles al heeft geprobeerd en de stank uit het doucheputje echt niet stopt, dan kan het zijn dat een van de leidingen lek is of dat er iets anders mis is. Het beste kunt u dan een loodgieter inschakelen.

Trendwatcher Songül

GOOI KOFFIEPRUT NIET ZOMAAR WEG

Wist u dat Sani-Dump verschillende soorten douchegoten heeft? Van douchegoten met open rooster tot aan een een douchegoot met tegelrooster. Bekijk het ruime assortiment aan douchegoten of download gratis ons inspiratiemagazine.

Laatste tips