4 schoonmaaktips voor een blinkende douchecabine

Door Songül

Geschreven door: Songül op 10 november 2023

Een schone en glanzende douchecabine draagt bij aan een frisse en uitnodigende badkamer. Het is echter geen geheim dat het schoonmaken van de douchecabine vaak een klusje is waar we niet altijd naar uitkijken. Maar maakt u zich geen zorgen, met deze vier handige schoonmaaktips van Sani-Dump krijgt u uw douchecabine moeiteloos weer blinkend schoon!

4 SCHOONMAAKTIPS VOOR EEN BLINKENDE DOUCHECABINE

1. Regelmatig onderhoud is de sleutel

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor het schoonmaken van een douchecabine. Door regelmatig onderhoud te plegen, kunt u de opbouw van zeepresten, kalk en vuil minimaliseren. Zorg ervoor dat u na elke douchebeurt de cabine droogt met een wisser of een microvezeldoek. Dit voorkomt dat er zich waterdruppels ophopen en dat kalkvlekken ontstaan.

2. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen

Als het tijd is om uw douchecabine grondig schoon te maken, kies dan voor natuurlijke schoonmaakmiddelen in plaats van agressieve chemicaliën. Azijn en citroensap zijn uitstekende natuurlijke reinigers die effectief zijn tegen kalkaanslag. Meng een gelijke hoeveelheid azijn en water of citroensap en water in een spuitfles. Spray het mengsel royaal op de douchecabine en laat het enkele minuten intrekken. Vervolgens kunt u het afnemen met een spons of doek en daarna grondig afspoelen.

Trendwatcher Songül

Na een douchebeurt kunt u de cabine het beste direct drogen met een wisser of microvezeldoek

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

3. Investeer in een waterafstotende coating

Om de schoonmaakroutine van uw douchecabine te vergemakkelijken, kunt u overwegen om een waterafstotende coating aan te brengen. Deze coating zorgt ervoor dat waterdruppels en zeepresten minder snel hechten aan het glas of de tegels van de cabine. Hierdoor blijft uw douchecabine langer schoon en is het gemakkelijker om deze schoon te houden. Informeer bij Sani-Dump naar de mogelijkheden voor het aanbrengen van een waterafstotende coating op uw douchecabine.

4. Zorg voor goede ventilatie

Een goede ventilatie in de badkamer helpt om kalkaanslag en schimmelvorming te voorkomen. Zorg er dus voor dat u in uw badkamer goede ventilatie heeft.

Een stralende douchecabine

Met deze handige schoonmaaktips laat u de douchecabine weer moeiteloos stralen. Als u dit regelmatig onderhoud bent u er uiteindelijk zo min mogelijk tijd aan kwijt. Heeft u meer tips nodig over de badkamer? Bekijk dan onze andere blogs met tips! Op zoek naar inspiratie voor een douchecabine? Bekijk dan onze gratis inspiratiemagazine.

Laatste tips