10 tips voor een warme badkamer met een sfeer tijdens de wintermaanden

Door Songül

Geschreven door: Songül op 19 november 2021

Een warme badkamer deze winter? Dat is wel zo fijn! Zeker wanneer u midden in de nacht naar het toilet moet en de badkamertegels ijskoud zijn. Of als u voor en na het douchen kippenvel krijgt door de koude ruimte. Daarnaast wilt u de badkamer natuurlijk ook leuk en gezellig aankleden. In dit artikel geven we u 10 tips voor een aangenaam warme badkamer tijdens de wintermaanden.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-69

1. INSTALLEER EEN RADIATOR OF VLOERVERWARMING

Natuurlijk bestaat onze eerste tip uit het adviseren om een radiator of vloerverwarming te laten installeren. Uiteraard kan dit niet in iedere badkamer. Vloerverwarming is een grote investering en gaat eigenlijk alleen wanneer u een nieuwe badkamer(vloer) neemt. Een andere optie is ook nog om een elektrische radiator op te hangen. Vraag gerust aan de elektricien wat de mogelijkheden zijn voor het installeren van een verwarmingselement.  Lees gerust meer over 4 manieren om uw badkamer aangenaam te verwarmen in dit blogbericht. Weet u niet welke radiator u het beste in uw badkamer kunt installeren? Bekijk hier welke type radiatoren er allemaal zijn.

2. LEG EEN VLOERKLEED OF BADMAT NEER

Een badmat of kleed zorgt ervoor dat uw voeten in de winter lekker warm zijn. Daarnaast geeft het de badkamer ook nog eens een warmere uitstraling. Om vallen te voorkomen kunt u een antislipmat onder het kleed leggen.

3. VERF DE MUREN IN DE BADKAMER

Een fris nieuw kleurtje op de muur van je badkamer doet wonderen. Vaak zijn badkamers tegenwoordig fris en wit. Alleen het is natuurlijk ook erg leuk om eens een andere kleur op uw muur aan te brengen. In de winter willen we toch wat meer een warm gevoel. Deze winter denken we aan kleuren zoals violet, cream, mixed beige, green lava of smokey grey.

Trendwatcher Songül

10 TIPS VOOR EEN AANGENAAM WARME BADKAMER.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-70
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-71

4. LAAT DE KOZIJNEN OPNIEUW KITTEN

Het koudste deel van de badkamer zijn natuurlijk uw ramen. Niet alleen een open raam zorgt voor een temperatuurdaling. Het kan namelijk ook zo zijn dat na verloop van tijd de siliconenkit rond de randen van het raam verslechteren en barsten, waardoor koude lucht kan binnen kan dringen. De oplossing hiervoor is de raamranden met kit opnieuw afdichten.

Trendwatcher Songül

DE OPLOSSING HIERVOOR IS DE RAAMRANDEN MET KIT OPNIEUW AFDICHTEN.

5. CREËER WARMTE MET DE JUISTE VERLICHTING

Verlichting kan de badkamer een warmere sfeer geven en in sommige gevallen zelfs meer temperatuur geven.  Zo zijn veel LED lampen verkrijgbaar in een reeks kleuren, van intens wit tot warmer geel. Hiermee kunt u de sfeer bepalen van een ruimte. Wist u dat u ook lampen kunt kopen die kleinere ruimten verwarmen. Ideaal voor de badkamer.

6. INSTALLEER GOEDWERKENDE VENTILATIE

Wanneer u ventilatie in uw badkamer laat installeren is het helemaal niet mee nodig om een raam open te zetten zo houdt u de warmte vast en verdwijnen nare geuren uit uw badkamer. Voordelen van ventilatie zijn: minder condensvorming, het voorkomen van schimmel, verlenging van de levensduur van uw badkamer en het wegnemen van een vochtige en een muffe lucht.

7. INVESTEER IN EEN BADKUIP DIE WARMTE VASTHOUDT

De materialen koper, messing, vulkanisch kalksteen of speksteen staan erom bekend om warmte vast te houden. Zo blijft het water in bad langer warm en kun je langer genieten zonder warm water toe te voegen.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-72 (1)
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-73

8. LAAT EEN THUISSAUNA INSTALLEREN

Een sauna in uw badkamer? In landen zoals Zweden en Noorwegen is dit gebruikelijk. Toch wordt het steeds populairder in Nederland. Geniet van deze bron van warmte, uiteraard wel als hier plek voor is…

9. MAAK GEBRUIK VAN HOUT

Hout in de badkamer brengt gelijk warmte met zich mee. Niet alleen badmeubelen, maar ook accessoires kunnen u al een heel eind op weg helpen. Denk aan een spiegel met houten lijst, houten opbergboxen of rieten materialen.

10. LAAT DE ZON BINNEN

Om overdag wat meer warmte binnen te krijgen is het goed om de zon naar binnen te laten schijnen. Het daglicht zal de temperatuur van de kamer lichtjes doen stijgen. Als u zich zorgen maakt over privacy, breng dan een decoratieve doorschijnende folie aan op de onderste helft van het raam.

Laatste trends