Zo past u de badkamerkleuren van 2023 toe in uw badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 03 augustus 2023

Met het nieuwe jaar in volle gang, kan het tijd zijn om een frisse start te maken in uw badkamer. Of u nu van plan bent om een volledige renovatie uit te voeren of juist uw badkamer een snelle opknapbeurt wilt geven, het kiezen van de juiste kleuren kan een grote impact hebben op de algehele sfeer en stijl. Bij Sani-Dump zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Daarom presenteren wij u graag de badkamerkleuren van 2023 die u zeker zullen inspireren.

Zo past u de badkamerkleuren van 2023 toe in uw badkamer

1. Warme neutrale tinten

Neutrale kleuren gaan nooit uit de mode, en in 2023 blijven warme neutrale tinten een grote trend in de badkamer. Denk aan zachte beige, subtiele bruin- en karameltonen, zandkleuren en warme grijstinten. Deze kleuren stralen comfort en rust uit. Perfect voor de mensen die de badkamer willen omtoveren tot een rustoord. Omdat het kleurenpalet ingetogen is kunt u extra uitpakken met groottes van badkamermeubels.

Tip: Combineer de neutrale tinten met natuurlijke houtaccenten en metallic afwerkingen voor een luxe uitstraling.

Trendwatcher Songül

Pak uit met opvallende badkamermeubels.

warme neutrale badkamerkleuren
warme neutrale badkamerkleuren

2. Levendig groen

Groen is een kleur die steeds populairder wordt in de interieurwereld, en dit geldt ook voor de badkamer. In 2023 zien we vooral levendige groentinten, zoals smaragdgroen en olijfgroen. Deze kleuren brengen de natuurlijke wereld naar binnen en zorgen voor een verfrissende en energieke sfeer. De kleur kunt u terug laten komen in tegels of bijvoorbeeld in planten.

Tip: Combineer groene tinten met neutrale kleuren zoals wit of grijs voor een evenwichtige uitstraling.

Trendwatcher Songül

De natuurlijke wereld komt naar binnen.

Levendig groen badkamerkleur
Levendig groen badkamerkleur

3. Zacht en pastel blauw

Blauw is een tijdloze kleur die rust en sereniteit oproept. In 2023 zien we echter een verschuiving naar zachtere tinten blauw, zoals pastelblauw en poederblauw. Deze kleuren creëren een kalme en ontspannen sfeer in de badkamer. Pasteltinten zijn sowieso populair dit jaar. Dit kan bijvoorbeeld ook terugkomen in de kleur roze.

Tip: Combineer de pasteltinten met witte accenten en natuurlijke materialen voor een frisse en tijdloze uitstraling.

Pasteltint blauw badkamerkleur
Pasteltint roze badkamerkleur

4. Gedurfd zwart

Zwart is een gedurfde keuze voor de badkamer, maar het creëert een onmiskenbaar chique en eigentijdse uitstraling. In 2023 zien we dat zwarte badkamerelementen en -accessoires steeds populairder worden. Denk aan zwarte kranen, douchekoppen en badkamermeubels. Door zwarte accenten te combineren met lichte kleuren en texturen, kunt u een stijlvol contrast creëren dat uw badkamer echt laat opvallen.

zwart badkamerkleuren
zwart badkamerkleuren

Sani-Dump heeft een uitgebreid assortiment aan badkamerproducten in verschillende kleuren

Met de badkamerkleuren van 2023 kunt u een nieuwe en inspirerende sfeer creëren. Of u nu kiest voor zachte pasteltinten, neutrale kleuren of diepe tinten, bij Sani-Dump vindt u een breed scala aan producten en materialen om uw badkamerontwerp tot leven te brengen. Kom langs in onze showroom of doe alvast online inspiratie op in ons gratis magazine.

Laatste trends