Zo maakt u uw badkamer in bohemian stijl

Door Songül

Geschreven door: Songül op 13 december 2023

Bent u op zoek naar een unieke en creatieve stijl voor uw badkamer? Overweeg dan eens om uw badkamer in te richten in bohemian stijl. Deze stijl, geïnspireerd door de vrije geest en de kleurrijke culturen van de wereld, brengt een ontspannen en bohemien sfeer in uw badkamer. In deze blog delen we enkele tips en ideeën om uw badkamer om te toveren tot een bohemian paradijs.

Zo maakt u uw badkamer in bohemian stijl

Wat houdt de bohemian stijl in?

De bohemian stijl, vaak afgekort als ‘boho’, is een artistieke en nonchalante interieur- en modestijl die zich kenmerkt door een eclectische mix van kleuren, patronen en texturen. Het omarmt een vrije en ongedwongen levensstijl en put inspiratie uit verschillende culturen, kunststromingen en natuurlijke elementen.

Begin met een neutrale basis

De basis van uw badkamer is belangrijk, omdat deze de basiskleuren en -materialen voor de rest van de inrichting bepaalt. Kies voor een lichte, neutrale kleur voor de muren en vloer. Dit zorgt voor een rustige basis waarop u de andere elementen kunt toevoegen.

Voeg daarna levendige kleuren en patronen toe

Bohemian staat bekend om zijn kleurrijke en eclectische mix van patronen en texturen. Durf te spelen met verschillende kleuren en prints in uw badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende mozaïektegel op de vloer of een bontgekleurd douchegordijn. Mix en match verschillende patronen en texturen, zoals een gestreepte handdoek naast een bloemenprint badmat. Laat uw creativiteit de vrije loop!

Trendwatcher Songül

Bohemian staat bekend om zijn kleurrijke en eclectische mix van patronen

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
bohemian badkamertegels
bohemian handdoek

Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn een belangrijk onderdeel van de bohemian stijl. . Kies voor houten meubels, zoals een bamboe wastafel of een houten badkamerkast. Combineer dit met natuursteen tegels op de vloer of wanden voor een rustieke uitstraling. Ook materialen zoals rotan en zeegras passen perfect binnen de bohemian stijl.

Planten en groen

De natuur kunt u verder naar binnen brengen in uw bohemian badkamer door planten en groen toe te voegen. Hang bijvoorbeeld enkele hangplanten op aan het plafond of plaats een grote kamerplant in een hoek van de badkamer. Planten zorgen niet alleen voor een natuurlijke sfeer, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. Kies voor planten met grote bladeren, zoals de Monstera of de varen, om een weelderige en exotische uitstraling te creëren. Lees hier welke planten het goed doen in de badkamer!

Vintage items

Maak uw bohemian badkamer helemaal af met vintage accessoires. Ga op zoek naar antieke spiegels, retro lampen of vintage zeepdispensers. Deze unieke en karaktervolle items geven uw badkamer een persoonlijke touch en dragen bij aan de bohemian sfeer. Door te mixen en matchen met oud en nieuw creëert u een interessante en eigenzinnige look.

bohemian badkamerplanten
bohemian badkamervibe

Meer bohemian inspiratie in ons gratis inspiratiemagazine

Een bohemian badkamer is een mix van kleuren, texturen en persoonlijkheid. Door deze elementen te combineren, kunt u een badkamer creëren die uitnodigend en artistiek aanvoelt, perfect om te ontspannen en te genieten van uw eigen bohemian oase. Meer tips nodig? Onze badkamerspecialisten staan voor u klaar. U kunt natuurlijk ook inspiratie op doen in ons gratis inspiratiemagazine.

Laatste trends