Zo maakt u een badkamer in hamam stijl

Door Songül

Geschreven door: Songül op 18 augustus 2023

Heerlijke geuren, verfijnde materialen en vooral het gevoel van ontspanning. Dat wilt u thuis toch ook? Een hamam staat bekend om zijn ontspannen sfeer waarin u kunt genieten van een rustgevende ervaring. Wij leggen u graag uit hoe u een badkamer in hamam stijl maakt.

ZO MAAKT U EEN BADKAMER IN HAMAM STIJL

Wat houdt een hamam badkamer in?

Hamam betekent in het Arabisch ´verspreider van warmte’. De stijl van een hamam badkamer is een combinatie tussen de Oosterse en Arabische look. Er zijn verschillende manieren om uw eigen hamam te creëren in de badkamer zonder dat u daar direct een flinke verbouwing voor nodig heeft.

Een rustig kleurenpalet

Hamam-stijl badkamers hebben doorgaans een rustgevend kleurenpalet dat bestaat uit zachte, neutrale tinten. Denk aan warme crèmes, zachte grijstinten en vleugjes beige. Deze kleuren brengen een gevoel van kalmte en sereniteit, perfect voor een ontspannende hamam-ervaring. Combineer ze met accenten van blauw of groen om een vleugje frisheid en natuurlijkheid toe te voegen.

Trendwatcher Songül

Ervaar een een gevoel van kalmte en sereniteit

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
hamam stijl tegels
hamam stijl met gouden kraan

Tegels of beton ciré

Er zijn verschillende manieren om een Hammam badkamer te creëren. U kunt bjivoorbeeld kiezen voor beton ciré voor de vloer en de muren. Beton ciré is een zeer sterke watervaste ‘cementstuc’ dat bijzonder geschikt is voor badkamers. Het zorgt voor een natuurlijke sfeer.

Vindt u een beton ciré té saai? Dan kunt u gaan voor tegels met oosterse patronen, zoals mozaïeken of geometrische ontwerpen. Deze tegels voegen een vleugje exotisme en authenticiteit toe aan uw badkamer en creëren het gevoel van een traditionele hamam. Overweeg om de tegels aan te brengen op de vloer, wanden of zelfs het plafond voor een complete hamam-ervaring.

Dit heeft u verder nodig voor een hamam badkamer:

  • Heerlijke geuren door gebruik te maken van etherische oliën, geurstokjes en rozenblaadjes in uw badkamer.
  • Hang prachtige Marokkaanse hanglampen op.
  • Maak gebruik van houten accessoires.Hout is mooi te combieren met beton ciré.
  • Vergeet heerlijke zachte hamam handdoeken niet.
  • Gouden accessoires passen goed bij deze stijl.
  • Creëer verschillende hoekjes in de badkamer.
Laatste trends