Welke badkamerstijl past bij u

Door Songül

Geschreven door: Songül op 20 januari 2023

Modern, klassiek, landelijk, allemaal voorbeelden van verschillende badkamerstijlen. Maar welke stijl vindt u het mooist? En welke stijl past bij uw wensen? In deze blog laten we u een overzicht van verschillende badkamerstijlen, zodat u een goed beeld krijgt van welke stijl het best bij u past!

badkamerstijl

DE LANDELIJKE BADKAMER

Een landelijke badkamer wordt getypeerd door veel houten elementen, die vaak onbewerkt, of alleen afgelakt zijn zodat de originele kleur nog te zien is. Ook zien we vaak donkere kleuren zoals zwart en grijs. De houten elementen kunt u mooi afwisselen met donkere vloer- of muurtegels. Om de badkamer niet té donker te maken, is het fijn om veel daglicht te hebben. Verdere kleuren die u goed kunt gebruiken zijn natuurtinten zoals groen, blauw en bruin.

Trendwatcher Songül

EEN OVERZICHT VAN VERSCHILLENDE BADKAMERSTIJLEN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Badkamerstijl
Badkamerstijl

De moderne badkamer

De moderne badkamer is strak ingericht. Vaak wordt er gekozen voor een grote vloertegel, om de ruimte optisch groter te maken. Ook zien we veel betonlook terugkomen, met daarbij gekleurde kranen zoals koper, goud of zwart. Verder is een moderne badkamer vaak licht, maar u kunt best één kleuraccent toevoegen om het geheel net wat vrolijker te maken.

Trendwatcher Songül

DE OPLOSSING HIERVOOR IS DE RAAMRANDEN MET KIT OPNIEUW AFDICHTEN.

Badkamerstijl
Badkamerstijl

De klassieke badkamer

Deze badkamerstijl wordt getypeerd door een aantal klassieke elementen in de badkamer. Denk aan een vrijstaand bad op pootjes of een ouderwetse douche. Deze stijl is behoorlijk smaakgevoelig, dus u moet er echt van houden wilt u dit toepassen in uw badkamer. We zien vaak beige- en bruintinten terug komen, maar ook een kleurtje mag zeker worden toegepast.

Badkamerstijl
Badkamerstijl

De design badkamer

Ook van een design badkamer houdt niet iedereen, maar kan absoluut heel mooi zijn! Deze stijl draait om vormgeving, topkwaliteit en beleving. U kunt een mooie tijdloze look creëren, waar u dus nog jaren plezier van kunt hebben! Ook wordt een designbadkamer gekenmerkt door een aantal bijzondere eye-catchers zoals een aparte vorm bad of een bijzondere tegel.

Badkamerstijl
Badkamerstijl

De industriële badkamer

De industriële badkamer is stoer en robuust, maar moet ook vooral functionaliteit uitstralen. Uiteraard worden er industriële materialen gebruikt, zoals beton. U kunt er ook voor kiezen om een stukje muur origineel te laten, zodat u de bakstenen nog ziet. Dit past helemaal bij de stijl van deze badkamer! Kleuren die we vaak terug zien zijn vrij basic, denk aan grijs, zwart en wit.

Badkamerstijl
Badkamerstijl

De basic badkamer

Wilt u voor een tijdloze en vrij eenvoudige badkamer look gaan? Dan is de basic badkamer echt iets voor u! Het voordeel van deze stijl, is dat eigenlijk iedereen hem mooi vindt en hij altijd nog ‘om te bouwen’ is naar een andere badkamerstijl. In een basic badkamer zien we veel wit als basis en wordt er vaak gekozen voor standaard badkamertegels.

Laatste trends