Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 14 mei 2024

Tijdens het schoonmaken van de badkamer is niets zo vervelend als het tegenkomen van schimmelplekken. De badkamer is een vochtige omgeving en hierdoor kunnen op de lange termijn schimmels ontstaan door vocht of condens. Naast nare geurtjes is het ook slecht voor uw eigen gezondheid. In deze blog vertellen wij u graag hoe u schimmel op het badkamer plafond kunt voorkomen en verwijderen.

Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond? - Sani-Dump

Hoe kunt u schimmel op het plafond verwijderen?

De beste oplossing tegen schimmel op het plafond is baking soda of azijn. Beide middelen kunt u verdunnen met een liter water. Laat dit even intrekken en gebruik een borstel om vervolgens zachtjes schoon te vegen. Et voilà, de schimmel is verdwenen.

Let op: het badkamer plafond kan vol zitten met vocht. Blijf voorzichtig met het schoonmaken en probeer eerst op een klein stukje uit om de werking in de gaten te houden!

Trendwatcher Songül

De beste oplossing tegen schimmel op het plafond is baking soda of azijn.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond?
Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond?

Hoe ontstaat schimmel in de badkamer?

De badkamer is een van de vochtigste omgevingen in uw woning. Dagelijks stroomt er water door de wastafel of douchekraan. Tijdens een douche buurt ontstaat er waterdamp in de badkamer. Als deze dampen zich niet kwijt kunnen in de badkamer ontstaat er condens. Dit zijn de kleine waterdruppels die je weleens ziet hangen na een douche beurt. Wanneer dit vaker gebeurt ontstaat op de lange termijn schimmel vorming in het plafond.  Schimmels zijn slecht voor uw gezondheid en de levensduur van uw badkamer!

Hoe kunt u schimmel in de badkamer voorkomen?

Schimmel in de badkamer kunt u voorkomen door de badkamer na elke douchebeurt goed te ventileren. Om te ventileren zijn grofweg twee opties:

  1. Natuurlijk ventileren
    Zet na het douchen het raam van de badkamer open. Dit zorgt ervoor dat de warmte naar buiten kan. Hierbij is wel het gevaar dat er teveel koude lucht de badkamer inkomt, dit kan schimmel juist bevorderen. Gebruik waar dit kan altijd mechanische ventilatie.
  1. Mechanisch ventileren
    Door een ventilatie systeem in de badkamer wordt de vochtige lucht automatisch afgezogen. Op deze manier komt er schonen lucht weer binnen.

Tip: Vergeet ook niet de laatste waterdruppels af te nemen met een droogdoek of douchewisser. Zo voorkomt u natte plekken op de lang termijn.

Hoe kunt u schimmel in de badkamer verwijderen?

Begin eerste met aanmengen van warm water met azijn of backing soda. Maak gebruik van een spuitfles om het mengsel gelijkmatig op de schimmel plekken te spuiten. Laat dit ruim een uur inwerken. Gebruik als laatste stap een kleine borstel om de schimmel te verwijderen. Laat de badkamer goed luchten voor de volgende douchebeurt!

Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond? - Sani-Dump
Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond? - Sani-Dump

Advies nodig over uw badkamer onderhoud?

Hoe kunt u schimmel op het plafond verwijderen? De beste oplossing tegen schimmel op het plafond is baking soda of azijn. Beide middelen kunt u verdunnen met een liter water. Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends