De inloopdouche en de doorloopdouche

Door Songül

Geschreven door: Songül op 02 oktober 2018

Vele ouderen ondervinden problemen bij baden, douchen en naar het toilet gaan, omdat hun sanitair niet veilig genoeg is. Diverse aanpassingen in de badkamer kunnen uw badkamer een stuk veiliger maken en zo het risico om te vallen aanzienlijk verminderen. In deze blog geven wij u verschillende tips voor een veilige badkamer voor ouderen.

Dus bent u op zoek naar inspiratie om uw badkamer een stuk veiliger te maken? Lees dan snel verder! Wij helpen u graag op weg naar een veilige badkamer!

De inloopdouche en de doorloopdouche

1. Een doorloopdouche

Een doorloopdouche wordt ook wel een douche met twee ingangen genoemd. U heeft dus twee openingen waardoor u als het ware door een soort ‘douchegang’ heen loopt. Een regendouche maakt dit hele plaatje natuurlijk helemaal compleet.

Trendwatcher Songül

HET RISICO OM TE VALLEN AANZIENLIJK VERMINDEREN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
De inloopdouche en de doorloopdouche
Sani-Dump - 99

2. Combinatie douche en bad

U kunt er ook voor kiezen om een bad en inloopdouche met elkaar te combineren. Hierbij plaats u het bad in het midden of aan de zijkant van de inloopdouche(s).

3. Een halfopen inloopdouche

Met een halfopen inloopdouche wordt een douche bedoeld die aan de bovenkant geheel open is. Met een halfopen douche krijgt u altijd het gevoel alsof u in de spa bent. Heerlijk dus om in te ontspannen na een lange dag. Vindt u een halfopen douche te open? Kies dan voor een inloopdouche met matglas!

4. Inloopdouche gelijkvloers met de badkamer

Gelijkvloers houdt in dat de vloer in de inloopdouche op dezelfde hoogte is als de rest van de badkamer. Sommigen kiezen er voor om ook precies dezelfde vloer van de badkamer door te laten lopen in de inloopdouche. U kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of dit dezelfde kleur wordt of dat u een geheel andere kleur er mooier bij vindt staan.

Trendwatcher Songül

ALSOF U IN DE SPA BENT

Op deze pagina vindt u een aantal mogelijkheden voor welke kant u op kunt gaan met uw inloopdouche. Natuurlijk kunt u de inloopdouche geheel in uw eigen stijl omzetten. Wilt u uw badkamer een luxe uitstraling geven? Kies dan voor marmer of goud. Houdt u meer van een landelijke stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor hout in de badkamer. Wilt u de mogelijkheden in het ‘echt’ bekijken? Kom dan langs in één van onze showrooms!

Laatste trends