Hoe krijg ik het échte wellness-gevoel in mijn badkamer?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 19 december 2018

Wilt u heerlijk willen ontspannen in uw eigen badkamer, zodat u uzelf kunt opladen voor een bepaalde dag of periode? Een luxe wellness badkamer voor thuis is dan een ideale badkamer voor u! In deze blog geven wij u een paar tips om uw badkamer helemaal om te toveren tot een eigen spa aan huis, waardoor u niet meer de deur uit hoeft voor een heerlijk relax dagje!

Dus bent u op zoek naar inspiratie om in uw badkamer dat échte luxe wellness-gevoel te krijgen? Lees dan snel verder! Wij helpen u graag op weg naar uw droom badkamer!

Hoe krijg ik het échte wellness-gevoel in mijn badkamer?

Kies voor één kleur

Om optimaal tot rust te komen is het belangrijk dat u in de badkamer niet al te veel afgeleid wordt door te veel verschillende kleuren. Kies daarom voor één tint en combineer materialen met verschillende structuren in een zelfde tint. De meeste kleuren die gebruikt wordt om optimaal te ontspannen in de badkamer zijn wit en grijs. Wilt u toch wat kleur? Kies dan vooral niet voor felle kleuren, maar altijd voor pasteltinten.

Regendouche

Bij een luxe badkamer mag een regendouche natuurlijk niet ontbreken. Een regendouche geeft u namelijk de ervaring alsof u onder een zachte (warme) regenbui staat. Vroeger was een regendouche alleen te zien in hotels en luxere woningen, maar doordat het steeds goedkoper wordt, is het voor meer en meer huishoudens bereikbaar. Een regendouche gecombineerd met een handdouche is voor vrouwen ideaal, omdat vrouwen niet altijd hun haar nat willen maken.

Trendwatcher Songül

GENIETEN VAN UW WELLNESS BADKAMER

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Hoe krijg ik het échte wellness-gevoel in mijn badkamer?
Hoe krijg ik het échte wellness-gevoel in mijn badkamer?

Inloopdouches

Inloopdouches zijn de badkamertrend van de afgelopen jaren en deze trend zal ook niet snel verdwijnen. De inloopdouches zijn vooral populair vanwege de vrijheid die ze bieden bij het douchen. Ook voor mensen met kinderen zijn deze douches ideaal, omdat je het douchen hierdoor samen kunt doen! Een ander voordeel van de inloopdouche is dat u gemakkelijk even onder de straal vandaan kunt stappen om bijvoorbeeld lichaamsscrub aan te brengen. Lees hier meer over inloop- en doorloopdouches.

Sun shower

Wanneer u er geld voor over hebt om uw badkamer naar een hoger niveau qua luxe te tillen, dan is de Sun Shower een mooie toevoeging. Het warme infraroodlicht van de Sun Shower ontspant en stimuleert de bloedsomloop en verlicht eventuele pijntjes. Het aanwezige Uv-licht stimuleert het lichaam om vitamine D aan te maken en zorgt voor bovenal voor een gezonde huid.

Douche met handige nisjes

Door nisjes toe te voegen aan uw douche, kunt u snel, gemakkelijk en stijlvol extra ruimte aan uw badkamer toevoegen. Naast het voordeel dat de inbouw nissen super handig zijn om uw spullen op kwijt te kunnen, is het ook qua styling een hot item voor een luxe badkamer. Plaats hierop een leuke accessoire en uw badkamer krijgt net dat beetje extra sfeer!

Trendwatcher Songül

OM ZO DE RUSTGEVENDHEID TE BEHOUDEN

Hoe krijg ik het échte wellness-gevoel in mijn badkamer?
Hoe krijg ik het échte wellness-gevoel in mijn badkamer?

Grote tegels

Door het gebruik van grote tegels, zowel op de vloer als op de wand, in warme grijstinten creëert u een luxe, maar vooral ruimtelijke sfeer. Zelfs in een kleine badkamer kan het gebruik van grote tegels wonderen doen voor de ruimte in de badkamer. De stijlregel van tegels hierbij is, hoe minder voegen, hoe ruimtelijker het wordt.

Dikke handdoeken en mooie verpakking

Wanneer u denkt aan een hotel, dan denkt u waarschijnlijk ook aan de dikke, witte, zachte handdoeken of badjassen. Om dit thuis ook te ervaren, kunt u wasverzachter gebruiken, om de handdoeken heerlijk zacht te houden. Een andere tip om de luxe van het hotel over te brengen in uw badkamer is om uw verzorgingsproducten over te gieten in bijpassende verpakkingen. Ook dit ziet u vaak in hotels en geeft de badkamer net dat stukje luxe.

Whirlpool

Met een whirlpool kunt u thuis uw eigen wellness-gevoel creëren. Een whirlpool, bubbelbad of spa bad is eigenlijk allemaal hetzelfde. Men bedoelt ermee dat er krachtige waterpompen en massagestralen aanwezig zijn in het bad. Door het pompen van het water ontstaan er namelijk een soort van waterkolk wat goed is voor uw lichaam.

Laatste trends