Rookglas: Een stijlvolle keuze voor uw douchewand

Door Songül

Geschreven door: Songül op 08 juni 2023

Als het gaat om het ontwerpen van een moderne en stijlvolle badkamer, zijn er talloze mogelijkheden om uw persoonlijke stempel te drukken. Een trend die de aandacht trekt en al een tijdje meegaat, is het gebruik van rookglas voor douchewanden. Dit unieke materiaal biedt niet alleen privacy, maar voegt ook een vleugje elegantie en mysterie toe aan uw badkamer.

ROOKGLAS: EEN STIJLVOLLE KEUZE VOOR UW DOUCHEWAND

Rookglas heeft een moderne en tijdloze uitstraling die moeiteloos past bij verschillende badkamerstijlen. Het matte oppervlak van het glas creëert een zachte en subtiele uitstraling, waardoor een gevoel van rust en sereniteit ontstaat in de doucheruimte.

Privacy zonder een afgesloten gevoel

Een van de belangrijkste voordelen van rookglas is dat het privacy biedt zonder de ruimte volledig af te sluiten. Het matte oppervlak van het glas zorgt voor een zekere ondoorzichtigheid, waardoor uw privacy behouden blijft, maar er nog steeds voldoende licht de doucheruimte kan binnenkomen. Dit creëert een gevoel van geborgenheid zonder dat het benauwend aanvoelt.

Het optisch vergroten van uw badkamer

Het gebruik van rookglas voor uw douchewand kan helpen om de ruimte visueel te vergroten. Het matte glas fungeert als een optische barrière, maar behoudt tegelijkertijd een gevoel van openheid. Dit is vooral gunstig in kleinere badkamers, waar het belangrijk is om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken.

Trendwatcher Songül

Het glas creëert een zachte en subtiele uitstraling.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
ROOKGLAS: EEN STIJLVOLLE KEUZE VOOR UW DOUCHEWAND
ROOKGLAS: EEN STIJLVOLLE KEUZE VOOR UW DOUCHEWAND

Een aangename sfeer in de badkamer

Hoewel rookglas privacy biedt, laat het nog steeds genoeg licht door. Dit zorgt voor een heldere en uitnodigende doucheruimte, zonder dat het overdreven fel of verblindend wordt. Het zachte, gefilterde licht creëert een aangename sfeer en maakt uw dagelijkse doucheroutine aangenamer.

Hoe maakt u een rookglas douchewand schoon?

Rookglas is relatief eenvoudig te onderhouden. Het matte oppervlak vermindert de zichtbaarheid van watervlekken en vingerafdrukken, waardoor u het minder vaak hoeft te schoonmaken dan transparant glas. Regelmatig afnemen met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om het glas in optimale conditie te houden.

Trendwatcher Songül

Er blijft voldoende licht binnenkomen

Bent u van plan om een inloopdouche te creëren in uw badkamer?

Rookglas kan prachtig worden gecombineerd met andere materialen in de badkamer. Het contrasteert mooi met witte of lichte tegels, maar kan ook worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout of beton voor een eigentijdse uitstraling. Het biedt veel flexibiliteit bij het creëren van de gewenste sfeer en stijl in uw badkamer. Download direct ons gratis inspiratiemagazine om ideeën op te doen.

 

Laatste trends