4x waarom organische vormen in uw badkamer een goed idee zijn

Door Songül

Geschreven door: Songül op 05 mei 2023

De natuur is de grootste inspiratiebron voor toepassing van organische vormen in de badkamer. Strakke en rechte lijnen maken steeds vaker plaats voor bogen, bochten en ronde vormen. Deze natuurlijke bewegingen zien we ook terug in nieuwe badkamerproducten. Bent u benieuwd waarom organische vormen in uw badkamer een goed idee zijn? Ontdek het hier!

4 redenen waarom organische vormen in uw badkamer een goed idee zijn

Wat is een organische vorm?

Een organische vorm is gebaseerd op de vormen vanuit de natuur, zoals dieren, planten, mensen en rotsen. De vormen hebben een vloeiend en golvend uiterlijk. Ze zijn van alle kanten mooi om te zien. Met organische vormen doorbreekt u een statische sfeer in de badkamer. Met een paar kleine aanpassingen kunt u uw badkamer al levendiger maken. Naast de levendigheid, warmte en comfort zijn er nog 4 redenen waarom wij weg zijn van de trend.

1. Positieve associaties door de natuur

Vormen hebben, net als kleur, invloed op ons gevoel. Doordat organische vormen afkomstig zijn van de natuur roepen ze daarmee positieve associaties op in ons brein. Kiest u voor organische vormen in de badkamer dan kiest u voor rust en sfeer dankzij de vloeiende vormen en lijnen.

Trendwatcher Songül

Ontbreek de statische sfeer in uw badkamer met organische vormen

4 redenen waarom organische vormen in uw badkamer een goed idee zijn
4 redenen waarom organische vormen in uw badkamer een goed idee zijn

2. Organische vormen zijn perfecte te combineren met rechte lijnen

Met organische vormen doorbreekt u de rechte lijnen in uw badkamerinterieur. Dit geeft een speels effect en zorgt voor een prachtig lijnenspel. U kunt bijvoorbeeld een ronde wastafel combineren met een badkamermeubel met afgeronde hoeken of een bad plaatsen in ovaal vorm. De organische vormen zijn namelijk ook terug te vinden in het design van baden.

3. Een badkamer met meer karakter door vloeiende vormen

Organische vormen in de badkamer brengen veel warmte met zich mee. Hierdoor kunt u makkelijk karakter toevoegen op deze plek. De vorm is bepalend voor de sfeer. Ga bijvoorbeeld voor spiegels in een golvende vorm.

Trendwatcher Songül

Vorm is bepalend voor de sfeer.

4 redenen waarom organische vormen in uw badkamer een goed idee zijn
4 redenen waarom organische vormen in uw badkamer een goed idee zijn

4. Bespaar ruimte

Organische vormen ogen ruimtelijk en zijn ruimtebesparend. Heeft u een kleine badkamer? Dan werkt het dus ideaal om gebruik te maken van deze vormen. Organische vormen kunt u op allerlei manieren gebruiken, denk bijvoorbeeld aan verlichting, badkamermeubels, spiegels of het toepassen van organische accessoires.

Organische lijnen iets voor u?

Bent u ook geïnteresseerd in organische vormen in de badkamer? Maak een afspraak met een van onze specialisten en krijg persoonlijk advies over hoe u organische vormen in uw badkamer kunt toepassen. U bent ook van harte welkom om langs te komen bij een Sani-Dump dichtbij u in de buurt. Wij helpen u om uw droombadkamer te vinden!

Laatste trends