Oosterse invloeden in de Marokkaanse badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 26 januari 2023

Reis af naar het land van 1001 nachten en haal de magie in huis met een Marokkaanse badkamer. In een Marokkaanse badkamer waant u zich in Oosterse sferen. De kleuren, printjes, boogvormen en sierlijke gouden details creëren een charme waar u direct voor valt.

OOSTERSE INVLOEDEN IN DE MAROKKAANSE BADKAMER mozaïektegels

Een heerlijk hamam gevoel

Een Marokkaanse badkamer heeft de ambiance van een hamam. Het geeft een warm welkom en een écht wellnessgevoel. Wist u dat hamam in het Arabisch ‘verspreider van warmte’ betekent? U komt in deze badkamer door deze Mediterrane sferen heerlijk tot rust.

Oosterse kleuren in de badkamer

Dat een Marokkaanse badkamer vooral kleur moet hebben, is verre van waar. Juist de neutrale en lichte kleuren zijn op dit moment een grote trend. Ga daarom voor aardetinten, zoals de kleuren  beige, terracotta, taupe, bruin maar ook zacht groen en geel. Deze tinten zorgen voor een rustig geheel en zijn prachtig te combineren met uitdagende printjes, goudtinten of hout.

Trendwatcher Songül

Wist u dat hamam in het Arabisch ‘verspreider van warmte’ betekent?

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
OOSTERSE INVLOEDEN IN DE MAROKKAANSE BADKAMER tegels
OOSTERSE INVLOEDEN IN DE MAROKKAANSE BADKAMER roze tegels

Marokkaanse tegels zijn een must

Een badkamer met Oosterse invloeden creëer je grotendeels door authentieke tegeltjes te gebruiken. Met kleine details kun je al de aandacht trekken. Ze geven een uniek karakter en zijn sfeervol. De meeste Marokkaanse tegels zijn gemaakt van keramiek. Het voordeel hiervan is dat ze supersterk zijn, niet slijten en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Gebruik van natuurlijk materiaal

Niet alleen natuurlijke kleuren, maar ook natuurlijke materialen zijn een kenmerk voor de oosterse stijl.  Naast een houten badkamermeubel kunt u bijvoorbeeld een houten bankje in de hoek van uw badkamer plaatsen of gebruik maken van houten lijstjes.

Trendwatcher Songül

Planten kunnen nare gebeuren afbreken

OOSTERSE INVLOEDEN IN DE MAROKKAANSE BADKAMER hout accessoire
OOSTERSE INVLOEDEN IN DE MAROKKAANSE BADKAMER spiegel

Dit mag ook niet ontbreken in uw Marokkaanse badkamer

Als u de Marokkaanse badkamer van uw dromen wilt creëren dan mogen een aantal dingen niet ontbreken. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • Halfronde spiegels
  • Gouden kraan
  • Tropische planten voor een exotisch tintje
  • Sierlijke boogvormen en nisjes met veel accessoires
  • Badmat met kwastjes

Laatste trends