Wat zijn milde schoonmaakmiddelen voor in de badkamer?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 04 april 2024

Het schoonmaken en onderhouden van de badkamer is een belangrijke maar soms vervelende taak die regelmatig moet worden uitgevoerd om de hygiëne op peil te houden. In plaats van meteen te grijpen naar krachtige reinigingsmiddelen zoals allesreiniger, chloor en bleek, is het verstandiger om mildere schoonmaakproducten te gebruiken. In deze blog willen we graag delen welke veilige middelen u kunt gebruiken om uw badkamer effectief schoon te maken.

Sani Dump - Wat zijn milde schoonmaakmiddelen voor in de badkamer?

Welke milde schoonmaakmiddelen zijn het beste voor gebruik in uw badkamer?

De beste milde schoonmaakmiddelen voor uw badkamer zijn groene zeep, citroenzuur en schoonmaakazijn. Deze natuurlijke opties zijn effectief en veilig voor diverse oppervlakken.

Waarom is het belangrijk om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken?

Het gebruik van milde reinigingsmiddelen garandeert een schone en frisse badkamer zonder dat deze wordt beschadigd of aangetast. Reinigingsmiddelen zonder agressieve ingrediënten kunnen eenvoudig wegspoelen door de afvoer en worden afgevoerd met water, wat zowel goed is voor het milieu als de natuur.

Let op dat verschillende materialen anders kunnen reageren op schoonmaakmiddelen. Om schade aan uw sanitair meubels of tegels te voorkomen, wordt aanbevolen om voor het eerste gebruik een kleine test uit te voeren op een onopvallend oppervlak.

Trendwatcher Songül

De beste milde schoonmaakmiddelen voor uw badkamer zijn groene zeep, citroenzuur en schoonmaakazijn.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Wat zijn milde schoonmaakmiddelen voor in de badkamer?
Wat zijn milde schoonmaakmiddelen voor in de badkamer?

De beste milde schoonmaakmiddelen voor u op een rijtje:

Groene zeep

Een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor diverse oppervlakken, zoals sanitair. Het kan worden gebruikt voor het ontkalken van kranen, douchegoten en wastafels. Let op: gebruik groene zeep niet op houten vloeren om zeepresten te voorkomen.

Citroenzuur

Dit is effectief tegen lichte schimmels en kalk in de badkamer. Verdun het citroenzuur met water en gebruik het om douches, wastafels en tegels schoon te maken. Spoel de oppervlakken grondig af met water na gebruik.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een uitstekend middel om kalkaanslag en vuil in de badkamer te verwijderen. Meng het met water (1 deel azijn op 1 deel water), doe het in een plantenspuit en spuit het op de tegels. Laat het enige tijd inwerken voordat je het afspoelt met water.

Speciale badkamerreinigers

Naast natuurlijke middelen zijn er in de supermarkt veel badkamer- en sanitair reinigers verkrijgbaar. Controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen agressieve componenten in zitten. Let ook op voor welke oppervlakken het geschikt is. Een tip: kijk naar het eco-keurmerk om te zien hoe milieuvriendelijk het product is.

Welke middelen u beter niet kunt gebruiken.

Om het behoud van uw badkamer te garanderen is het belangrijk niet aan te slag te gaan met middelen zoals chloor, bleekmiddel en ammoniak. Dit zijn drie ingrediënten die vaak in schoonmaakmiddelen te vinden zijn maar een agressieve werking hebben. Daarnaast zijn deze middelen giftig en schadelijk voor de natuur.

Wat zijn milde schoonmaakmiddelen voor in de badkamer?
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Advies nodig over uw badkamer?

Het gebruik van milde schoonmaakmiddelen zorgt voor min mogelijk beschadiging aan uw tegels en badkamer meubel. Door geen agressieve reinigers te gebruiken voorkomt uw aantasting. Maak gebruik van groene zeep, citroenzuur en schoonmaakazijn. Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends