Marmer in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 25 juni 2021

Marmer in de badkamer is helemaal terug van weggeweest. Dit is natuurlijk niet voor niets! Deze mooie natuurlijke steensoort brengt niet alleen een gevoel van luxe met zich mee, maar zorgt ook voor sfeer en een unieke uitstraling. Er wordt vaak veelvuldig voor klassiek wit marmer gekozen, maar ook kleuren zoals grijs-wit, aardtinten of een gedurfde donkere variant zijn helemaal hip. In dit blogbericht vertellen we u meer over het gebruik van marmer in de badkamer.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-12T112513.958

Oneindig veel mogelijkheden

Marmer in de badkamer kan op verschillende manieren. Deze mooie natuursteen is er namelijk in verschillende vormen, maten en kleuren. Zo kunt u ervoor kiezen om de wanden en vloer van uw badkamer met marmertegels te voorzien. Vind u dat teveel? Dan kunt u ook marmeren elementen in uw badkamer verwerken. Denk hierbij aan marmeren wastafels, douchebakken of een marmeren bad. Heeft u een laag budget? Dan kunt u ook gaan voor de marmer-look. Deze tegels lijken op marmer, maar zijn een stuk voordeliger.

Marmerkleuren en patronen

Er zijn verschillende marmerkleuren en patronen verkrijgbaar. Zo is er voor iedere badkamerstijl wel een tegel die erbij past. Naast de meest populaire marmerkleur wit, variëren kleuren van roodbruin en taupe tot beige, zwart en grijs. Het mooie witte marmer dat u veel voorbijziet komt uit de wereldberoemde Italiaanse Carraragroeve. Hier kunt u zelfs excursies naar deze steengroeven doen.

Trendwatcher Songül

Hierdoor krijgen de stenen de luxueuze uitsraling

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-12T112638.892
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-12T112633.546

Combineer marmer

Wanneer u marmer gaat combineren is het goed om te kijken naar de tinten die u in uw badkamer gaat gebruiken. Hierin kunt u kiezen voor eenzelfde tint, waardoor alles tot een geheel wordt of u kiest voor contrast. Een wit meubel met zwart marmer werkt hierbij goed! Zoekt u een kraan bij uw marmeren waskom? Neem hierbij de kleur van het marmer of de marmerader als uitgangspunt. Kiest u bijvoorbeeld voor een zwarte waskom, dan is het vanzelfsprekend dat hier een zwarte kraan goed bij past! Een minder voor de hand liggende keuze is om marmer met een ander natuurelement te combineren zoals hout. De warmte van het hout en het luxe, koude van het marmer staat ontzettend chique in uw badkamer.

Laatste trends