Een gouden badkamer: inspiratie en tips

Door Songül

Geschreven door: Songül op 09 december 2021

Bent u net als ons ook zo weg van een gouden badkamer? Waar de één bij een gouden badkamer misschien denkt aan kitscherig en een tikje ordinair is de andere er helemaal dol op. Toch zijn er tegenwoordig veel stijlvolle en chique oplossingen om gouden details in de badkamer te verwerken. Denk maar eens aan gouden kranen, accessoires of afwerkingen in de meubels. In dit blogbericht vertellen we je alles over de gouden badkamer en de mogelijke combinaties qua kleuren.

Een gouden badkamer

Goud & zwart

Door de kleuren zwart en goud met elkaar te combineren, creëert u een stijlvolle, chique, maar ook tikje stoere badkamer. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor lichte muren, die als een wit canvas dienen waar u met donkere badkamer meubels voorzien van gouden grepen contrast aanbrengt. Zorg voor gouden kranen bij het badmeubel en voor de douche. Daarnaast kunt u gouden lampen, andere accessoires zoals een zeeppompje, prullenbak en eventueel een gouden spiegel gebruiken om de ruimte aan te kleden. Zo verwerkt u goud in de badkamer zonder dat de kleur overheerst.

Trendwatcher Songül

CREËER EEN STIJLVOLLE, CHIQUE, MAAR OOK TIKJE STOERE BADKAMER

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Een gouden badkamer
Een gouden badkamer

Goud & wit

Bent u dol op een rustige omgeving? Dan is een witte badkamer de perfecte omgeving om ultiem te ontspannen. Soms kan de kleur wit een klein beetje saai zijn, daarom kan goud sanitair uw witte badkamer nét wat speelser maken. Net als bij donkere badkamer meubels kunt u hiervoor de handgrepen, kranen, spiegels, lampen en andere accessoires in het goud nemen. Een leuke variatie op de witte badkamer is goud & marmer. Dit is klassiek, trendy en geeft een chique uitstraling.

Goud & kleur

Naast zwart en wit, wordt goud ook gebruikt met andere kleuren. Kleuren die mooi matchen met goud zijn mintgroen, lichtroze, donkerblauw en paars. Wanneer u deze kleuren gebruikt springt goud er mooi uit.

Trendwatcher Songül

MAAK GEBRUIK VAN GOUDEN ACCESSOIRES

De complete gouden badkamer

Bent u helemaal weg van goud? Dan kunt u ook kiezen voor gouden badkamertegels. Kleine mozaïek tegeltjes kunnen bijvoorbeeld mooi staan op een wandje boven het toilet. Wilt u graag marmer in de badkamer? Kies dan voor Calacatta gold. Dit is een marmersoort die helder wit van kleur is en donkere grijze/zwarte aderen heeft. Hiermee lijkt het heel erg op goud. Gegarandeerd voor een chique resultaat!

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een matgouden toilet bedieningspaneel. Een typische blikvanger! Helemaal voor goud gaan? Kies een goudenbadkuip. Hiermee maakt u zeker weten een statement. Combineer het met rustgevende witte tegels en u heeft een stijlvolle en opvallende bladgoud badkuip. Zo kunt u ook een gouden waskom of gouden douchecabine installeren. Wij zeggen ‘wauw’! Last but not least, bestaan er ook nog eens gouden radiatoren. Dit maakt uw gouden badkamer helemaal af.

Laatste trends