Dit zijn de voordelen van een dubbele douche

Door Songül

Geschreven door: Songül op 10 juni 2024

Samen douchen zonder te hoeven wachten of in de kou te staan is verleden tijd met een dubbele douche. Met een dubbele douche beschikt u over een ruime douchecabine of inloopdouche met twee douchekoppen, waardoor u samen kunt genieten van een optimaal douchecomfort. Deze oplossing is ideaal voor grote gezinnen of voor een ruim gezelschap. In deze blog delen we enkele voordelen en tips die belangrijk zijn bij het installeren van een dubbele douche!

Dit zijn de voordelen van een dubbele douche - Sani-Dump

Waarom kiezen voor een dubbele douche?

Een dubbele douche in de badkamer biedt verschillende voordelen: het zorgt voor extra comfort, versnelt het douchen (met de efficiëntie van twee tegelijk), en voegt gezelligheid en gemak toe aan uw douche beurt.

  • Comfort: hectische ochtenden zijn verleden tijd met een dubbele douche. Zo hoeft u niet meer te wachten op de ander en is er altijd een douche vrij. Het bespaard een hoop tijd en stress op drukke ochtenden of avonden.
  • Voldoende ruimte: bij een dubbele douche hoeft u geen rekening te houden met (te) weinig bewegingsruimte of kou onder de douche. Een dubbele douche van ongeveer 150×100 cm geeft al voldoende ruimte om samen te douchen.
  • Gezelligheid: Met een dubbele douche kunnen twee kinderen tegelijk douchen na het avondeten, of u kunt samen met uw partner douchen. Het is allemaal mogelijk met een dubbele douche.
  • Altijd de juiste temperatuur: waarbij uw partner liever een warme douche heeft, geeft u misschien de voorkeur aan een aantal graden kouder. Met een dubbele douche regelt ieder zijn eigen temperatuur en kunnen jullie beide tegelijk genieten onder de douche.
Trendwatcher Songül

Het zorgt voor extra comfort en versnelt het douchen (met de efficiëntie van twee tegelijk)

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Dit zijn de voordelen van een dubbele douche - Sani-Dump
ROOKGLAS: EEN STIJLVOLLE KEUZE VOOR UW DOUCHEWAND

Overige tips bij een dubbele douche

Bij het maken van een badkamer met een dubbele douche is het belangrijk om een aantal punten mee te nemen. Zo bent u ervan verzekerd dat een dubbele douche passend is in uw badkamer.

Zorg voor voldoende ruimte voor twee douchekoppen

Met een dubbele douche is het belangrijk voldoende ruimte te hebben tussen de twee douchekoppen. Zo kunt u comfortabel douchen en bewegen zonder dat u de ander in de weg zit.

Voldoende waterdruk

Een goede waterdruk is belangrijk voor een heerlijke douche ervaring. Controleer of uw waterleiding voldoende druk kan leveren om beide douchekoppen gelijktijdig te laten functioneren. Dit zorgt voor een optimaal douche comfort.

Grote douchegoot

Ook zorgt een dubbele douche voor twee keer zoveel afvoer, dus zorg in ieder geval voor één grote douchegoot. Zo voorkomt u verstoppingen in uw leidingwerk.

Kleed af met accessoires

Verder kunt u zich uitleven met bijpassende accessoires. Denk aan voldoende opbergruimte voor zeep, shampoos en handdoekhouders. Zo heeft u alles bij de hand in uw badkamer.

Dubbele douche
ALLES VOOR DE MEDITERRAANSE BADKAMER regendouche

Advies nodig over de inrichting van uw badkamer?

Bij het kiezen van een nieuwe badkamer speelt de keuze van kleur, sfeer en stijl een belangrijke én lastige rol. Heeft u weleens nagedacht over een dubbele douche in de badkamer? Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends