Dit is het effect van roze in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 22 mei 2024

Bij het kiezen van een nieuwe badkamer speelt de keuze van kleur, sfeer en stijl een belangrijke én lastige rol. Heeft u weleens nagedacht over het toevoegen van roze in de badkamer? De kleur roze is op dit moment hot, happening en ook nog eens te combineren met retro, klassiek en industriële stijlen. In deze blog bespreken wij het effect van roze in de badkamer en waarom deze kleur een passend keuze is voor in u nieuwe badkamer!

Dit is het effect van roze in de badkamer -Sani-Dump Naomi

Wat is het effect van roze in de badkamer?

Het toevoegen van roze in de badkamer geeft een rustig en kalmerend effect. Het zorgt ervoor dat uw ademhaling en hartslag wordt verlaagd. S ’avonds of  ‘s ochtends onder de douche is nog nooit zo ontspannend geweest met roze op de tegels of muur. Daarnaast zorgt het toevoegen van roze voor een fris en kleurrijk effect in de badkamer. Roze badkamers komen oorspronkelijk uit de jaren ’60 of ’70, maar zijn inmiddels weer helemaal in de mode. Wees gerust, de kleur roze is beschikbaar van pasteltint tot neon roze, hierdoor kunt u zelf de gewenste tint bepalen.

Trendwatcher Songül

Het zorgt ervoor dat uw ademhaling en hartslag wordt verlaagd.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Dit is het effect van roze in de badkamer - Sani Dump
Dit is het effect van roze in de badkamer - Sani Dump

Hoe past u roze toe in de badkamer?

Het toepassen van roze in de badkamer kan op verschillende manieren,  zowel met subtiele elementen zoals accessoires als grotere items zoals wastafelmeubels, waskommen of grote tegels.
Wij begrijpen dat roze muren misschien iets te extreem is voor een eerste keer. Begin allereerst met het toepassen van roze tegels op bijvoorbeeld een tussenwandje. Om de badkamer vervolgens compleet te maken kunt u kiezen voor roze accenten zoals een waskom, handdoekrekje of spiegel.

Roze tegels in de badkamer

Bij Sani-Dump vind u een breed assortiment roze tegels om uw badkamer een roze look te geven. Roze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en patronen zoals:

  • Hexagon
  • Visgraat
  • Vierkant
  • Keramische
  • Mozaïek

Om een rustige look te creëren kunt u het beste kiezen voor grote tegels in de badkamer. Kleine tegels zoals mozaïek en visgraat zorgen voor een speelse uitstraling. Door beide stijlen te combineren ontstaat een complete badkamer.

Roze accessoires

Een volledige roze tegel of muur toch teveel? Ga dan eerst aan de slag met accessoires om langzaam te wennen aan roze in uw badkamer. Roze kan subtiel gecombineerd worden in de badkamer met de kleuren wit, beige en grijs. Kom langs bij een van onze Sani-Dump showrooms en laat u adviseren door onze badkamerexperts.

Dit is het effect van roze in de badkamer - Sani Dump
Dit is het effect van roze in de badkamer - Sani Dump

Advies nodig over de inrichting van uw badkamer?

Bij het kiezen van een nieuwe badkamer speelt de keuze van kleur, sfeer en stijl een belangrijke én lastige rol. Heeft u weleens nagedacht over het toevoegen van roze in de badkamer? Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends