De voordelen van een stoomcabine

Door Songül

Geschreven door: Songül op 22 maart 2022

Dat er veel voordelen aan tijd doorbrengen in een stoomcabine zitten, wist u misschien al. Stoomcabines hebben een hele rustgevende werking. Zo maakten ze in de Romeinse tijd maakte ze al gebruik van sauna’s en stoom in badhuizen. Tegenwoordig hoeft u de deur niet meer uit om te genieten van een stoomcabine. U kunt ze gewoon in uw eigen badkamer laten plaatsen en genieten van het Wellness gevoel dat erbij hoort. Maar hoe werkt een stoomcabine nou precies? En welke effecten heeft het op uw gezondheid?

voordelen van een stoomcabine

Hoe werkt een stoomcabine?

Voorafgaand aan het gebruik van een stoomcabine is het goed om deze alvast op te warmen. De beste temperatuur is tussen de 40 en 60 graden Celsius. Door het hoge vochtgehalte in de cabine, wordt er stoom gecreëerd. Stoomcabines zijn in verschillende maten beschikbaar. Zo kunt u genieten van een cabine voor één persoon, maar zijn er ook cabines beschikbaar voor twee personen. Het gebruik maken van een stoomcabine biedt verschillende voordelen. Wij hebben een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet. Bekijk de voordelen hieronder.

Trendwatcher Songül

STOOMCABINES HEBBEN EEN POSITIEVE WERKING OP HET IMUUMSYSTEEM

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
voordelen van een stoomcabine
voordelen van een stoomcabine

De stoomcabine voordelen

1. GOED VOOR DE HUID
Stoom heeft een efficiënte werking om uw huid en poriën goed te reinigen. Door de hete lucht gaat u transpireren, waardoor al de viezigheid van uw poriën het lichaam kan verlaten. Ook stimuleert de stoom de aanmaak van nieuwe huidcellen. Door de warmte wordt er gezorgd voor een goede circulatie van het bloed. Dit zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en oude cellen. Het lichaam ervaart hiermee een prikkel om nieuwe cellen aan te maken. Dus zeg maar hallo tegen een mooie nieuwe huid!

2. HELPT GOED BIJ VERKOUDHEID
De warme stoom van de cabine kan bijdragen aan het verlichten van de verkoudheid of griep. Doordat de neusholtes worden geopend en het vastzittend slijm los komt, kunnen de klachten sneller verdwijnen. U kunt ervoor kiezen om eventuele geuren toe te voegen aan de cabine. Zo zijn de geuren munt en eucalyptus erg behulpzaam tijdens een verkoudheid. Ook draagt de hete stoom bij aan het verminderen van de spierpijn.

3. GOED VOOR GEWRICHTEN EN BOTTEN
Een stoomcabine kan bijdragen bij het verminderen in pijn van de gewrichten en botten. Zeker als u medische klachten heeft, zal de stoomcabine een goede keuze zijn om aan te schaffen. De stoom zal ervoor zorgen dat u minder pijn ervaart. Ook is de cabine een goede bijdrage als u veel sport. Door de warmte zullen uw spieren sneller ontspannen.

Trendwatcher Songül

OOK MATZWART IS EEN KLEUR DIE VEELVULDIG VOORKOMT

Heerlijk genieten in de warmte

Vooral in de winter of op koudere dagen is een stoomcabine een heerlijke uitvinding. U kunt genieten van de warmte en even een momentje voor uw zelf pakken. Uiteraard zijn er verschillende typen stoomcabines. Wilt u gaan voor extra luxe? Ga dan voor de cabine met whirlpool! Hierbij kunt u genieten van heerlijke massage waterstralen. Is een luxe cabine toch iets te veel van het goede voor u? Geniet dan in één van de gewone stoomcabine. Ook hier kunt u volop van genieten en nog even naspoelen onder de heerlijke regendouche!

Met een stoomcabine haalt u de sauna ervaring in huis. Heerlijk genieten wanneer u maar wilt. Dat wilt u toch ook? Twijfelt u over het maken van de juiste keuze? Bij Sani-Dump helpen we u graag verder. Kom langs in onze winkel en bekijk het gehele aanbod. We hebben hier ook alle andere benodigdheden voor een complete badkamer.

Laatste trends