De magie van infrarood in de badkamer: Een warme omhelzing

Door Songül

Geschreven door: Songül op 15 juni 2023

De badkamer is een plek waar we dagelijks veel tijd doorbrengen om te ontspannen en ons op te frissen.  De badkamer moet dan ook praktisch, comfortabel en uitnodigend zijn. Heeft u al eens nagedacht over infrarood in de badkamer? Het kan uw badkamer een ware upgrade geven.

DE MAGIE VAN INFRAROOD IN DE BADKAMER: EEN WARME OMHELZING

Wat is infrarood?

Infrarood is een straling die warmte afgeeft en kan worden gebruikt om ruimtes te verwarmen. U kunt het vergelijken met de warmte van de zon. Infraroodstralen zijn onzichtbaar voor het menselijk oog, maar geven toch een aangename warmte af. De infraroodstralen verwarmen niet de ruimte zelf, maar stralen warmte naar de objecten en personen in de ruimte. Daarmee verschilt infraroodverwarming van een normale verwarming. In de badkamer wordt infrarood veelal toegepast in de vorm van spiegels met ingebouwde infraroodverwarming.

Waarom kiezen voor infraroodverwarming in de badkamer?

Een infraroodpaneel warmt snel op en is makkelijk te monteren. We zetten de voordelen van infraroodverwarming op een rijtje:

  • Comfort

Met infraroodverwarming in de badkamer voelt de ruimte snel aangenaam warm aan en kunt u direct genieten van een comfortabele temperatuur.

  • Ultieme ontspanning

Infraroodpanelen creëren een zachte, aangename warmte die diep doordringt in het lichaam. Dit type warmte werkt op een vergelijkbare manier als natuurlijke zonnestralen, waardoor u een gevoel van welzijn en ontspanning ervaart.

  • Energiezuinig

Infraroodverwarming is energiezuiniger dan conventionele verwarmingssystemen, omdat het alleen de ruimte verwarmt waarin het is geïnstalleerd.

  • Goed voor de gezondheid

Infraroodstraling kan helpen bij spierpijn, gewrichtspijn en rugklachten. Het heeft ook een positief effect op de bloedsomloop en kan de slaapkwaliteit verbeteren.

  • Ruimtebesparend

Omdat infraroodverwarming weinig ruimte in beslag neemt, is het een ideale oplossing voor kleine badkamers.

Trendwatcher Songül

Vanuit een duurzaam oogpunt is een infraroodverwarming een goede keuze

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
DE MAGIE VAN INFRAROOD IN DE BADKAMER: EEN WARME OMHELZING
DE MAGIE VAN INFRAROOD IN DE BADKAMER: EEN WARME OMHELZING

Infraroodlicht van een Sun Shower

Met de Sun Shower kunt u uw badkamer naar een hoger niveau qua luxe te tillen. Het warme infraroodlicht van de Sun Shower ontspant en stimuleert de bloedsomloop en verlicht eventuele pijntjes. Het aanwezige Uv-licht stimuleert het lichaam om vitamine D aan te maken en zorgt voor bovenal voor een gezonde huid.

Trendwatcher Songül

De Sun Shower is een luxe toevoeging

Infrarood bij Sani-Dump

Bij Sani-Dump zijn we altijd op zoek naar innovatieve en praktische oplossingen om de badkamer nog comfortabeler te maken. We hebben verschillende infrarood opties in ons assortiment, die niet alleen praktisch zijn, maar ook een stijlvolle uitstraling hebben. Onze experts kunnen u adviseren. Kom langs in onze showroom om inspiratie op te doen of maak een afspraak.

Laatste trends