De Japandi badkamer; een perfecte mix tussen Japans en Scandinavisch

Door Songül

Geschreven door: Songül op 22 juli 2021

Het ultieme wellness-gevoel creëren in uw badkamer? Ga dan voor de Japandi badkamer! Deze combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl zorgt ervoor dat u helemaal zen wordt. Bij beide stijlen speelt minimalisme, het gebruik van natuurtinten en natuurlijke materialen een belangrijke rol. Door deze twee stijlen met elkaar te combineren creëert u een warme sfeer.

Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani Dump

Minimalisme

Dat er steeds meer rust in het interieur gewaardeerd wordt, dat blijkt wel weer uit deze trend. Het minimalisme zorgt ervoor dat u een opgeruimde en rustige ruimte creëert. De Japandi stijl bestaat dus uit weinig accessoires. Het is de kunst om uw badkamer zo leeg mogelijk te laten. Maak dus gebruik van veel opbergmogelijkheden. Ook ziet u veel organische vormen terug in de spiegels, badkuipen of wasbakken. Rond, bol, zigzag, golvend of asymmetrisch : dit zijn de kernwoorden voor items in uw badkamer.

Trendwatcher Songül

HET IS DE KUNST OM UW BADKAMER ZO LEEG MOGELIJK TE LATEN.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
De Japandi badkamer
De Japandi badkamer

Het gebruik van natuurtinten

Op de muren wordt voornamelijk gekozen voor pastel kleuren en aardetinten. Maar ook het contrast met donkere lijnen mag hierin opgezocht worden. Kies dus voor bruintinten, maar hier en daar een contrast met wit of zwart is juist waar de Japandi stijl voor staat. Dit is namelijk dé combinatie tussen Scandinavië en Japan en dat houdt de ruimte spannend.

Natuurlijke materialen

In de Japandi badkamer wordt veel hout en natuursteen gebruikt. Dit kunt u laten terugkomen in zowel uw badkamermeubels als in de stenen en de vloer die gebruikt wordt. Een badkamer met vissengraatvloer? Dat past helemaal in de Japandi stijl! Bamboe en katoen zijn ook mooie natuurlijke materialen om terug te laten komen in uw badkamer. Structuur aanbrengen en een schone uitstraling? Maak gebruik van vierkante tegels op de muur of vloer in een mooi materiaal als leer of hout.

Trendwatcher Songül

LAAT NATUURLIJKE MATERIALEN TERUGKOMEN

4 tips voor het creëren van een japandi badkamer

Zoals al benoemd, staan Japandi badkamers bekend om hun rust en eenvoud. Wanneer u gebruik maakt van de natuurlijke elementen komt u al een heel eind. Benieuwd hoe u de perfecte Japandi badkamer kunt creëren? Neem eens een kijkje op onze Japandi stijlpagina. Hier kunt u foto’s vinden en krijgt u tips voor het inrichten van een Japandi badkamer.

Bent u ook weg van de Japandi badkamerstijl? Of bent u benieuwd naar andere badkamer stijlen en wilt u graag inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in ons inspiratiemagazine! Deze staat bomvol tips, de nieuwste trends en uiteraard prachtige badkamerfoto’s.

Laatste trends