Creëer sfeer in de badkamer met houtlook tegels

Door Songül

Geschreven door: Songül op 20 juli 2022

Hout is een enorm populaire keuze voor de inrichting van badkamers. Zo wordt er voornamelijk voor houten badkamermeubelen gekozen in badkamers. De keuze voor een houten vloer ligt wat minder voor de hand. Dit komt doordat houten meubelen en bekledingen in badkamers zelfs met een speciale coating vanwege de vochtige ruimte gemakkelijk beschadigd kunnen raken. Dé oplossing hiervoor: integreer houtlook tegels in uw badkamer om de ruimte trendy en gedurfd te maken.

Sani-Dump - Zonder-titel-736-x-520-px-6

Met houtlook tegel kunt u de uitstraling van een traditionele houten vloer krijgen met de duurzaamheid van tegels. De tegels worden gemaakt van porselein en keramiek en hebben een realistische uitstraling door gebruik van houtnerven. Dat maakt houtlook tegels niet alleen perfect voor bijvoorbeeld een landelijke of klassieke uitstraling in de badkamer. Zo kunnen ze ook in andere badkamerstijlen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een moderne badkamer waarbij nét iets meer warmte kan worden toegevoegd.

Trendwatcher Songül

Houtlook tegels hebben een realistische uitstraling door de houtnerven

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
De Japandi badkamer
Inloopdouche badkamer

De voordelen van houtlook tegels

Houtlook tegels zijn bestand tegen water

Een echte houten vloer is natuurlijk prachtig. Wel is hierbij het gevaar dat het hout beschadigd en lelijk wordt na verloop van tijd. Badkamers zijn vochtige ruimtes waar vaak wordt gemorst. Het risico op lekkage is ook groter en mocht dat gebeuren dan bent u veel verder van huis. Houtlooktegels bieden hier de oplossing.

Variatie in houtsoorten

Natuurlijk hout heeft veel variatie. Daarom kan het soms een uitdaging zijn om de juiste soort tegels te vinden. Tóch zijn er heel wat verschillende kleuren en texturen beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om een soort patroon te creëren.

Houtlook tegels zijn minder duur dan hout

Wanneer u een echte houten vloer laat leggen bent u een fortuin kwijt. Ervaar dezelfde uitstraling als echt hout zonder dat het een enorme uitgave is.

Trendwatcher Songül

Zonlicht biedt veel gezonde eigenschappen

staal in de badkamer
Eyecatcher

Porselein VS keramisch

In de badkamer zijn porseleinen en keramische houtlook tegels mogelijk. Beide hebben ze allebei zo hun eigen voordelen. Lees hieronder wat de verschillen van deze populaire materialen zijn bij gebruik in de badkamer.

Porselein hout-look tegels

  • Porselein is sterk en slijtvast. Het een duurzaam materiaal is dat lang mee gaat. Vooral in ruimtes waar veel gelopen wordt is deze tegel een goede keuze.
  • porseleinen tegels zijn waterdicht: In tegenstelling tot houten vloeren absorbeert porselein geen water van gemorste of gedruppelde vloeistoffen. Dat maakt het een uitstekende keuze voor de gebieden rond uw wastafel, douche en badkuip.
  • porseleinen tegels zijn goed te gebruiken in de douche. Het is een populaire keuze voor douchevloeren en -wanden omdat het bestand is tegen water zonder tekenen van slijtage te vertonen.

Keramische hout-look tegel

  • Keramiek is zachter dan porselein. Dat maakt het gemakkelijk te snijden en te plaatsen. Dit is vooral handig als u de installatie zelf doet.
  • Keramische tegels zijn betaalbaarder dan porselein.
  • keramische tegels zijn waterbestendig. Hoewel het niet waterdicht is zoals porselein, biedt het voldoende bescherming voor vloeren in poederkamers en badkamers. Keramische tegels kunnen echter beter niet in douches worden gebruikt.

De aantrekkelijke uitstraling van hout blijft populair. Heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van passende houtlook tegels in uw badkamer? Kom dan langs in de winkel! Wij helpen u graag verder.

Laatste trends