Ontdek de badkamertrends van 2023

Door Songül

Geschreven door: Songül op 25 januari 2023

Wordt 2023 hét jaar waarin u uw droombadkamer gaat realiseren? Dan kunt u met de badkamertrends van 2023 alvast inspiratie op doen. De algehele look is Scandinavisch, duurzaam met een rustige uitstraling.

Badkamertrends 2023

1. Organische vormen met een Scandinavische look

Ook in 2023 blijft de Scandinavische stijl populair. Dit jaar zullen we nog meer organische vormen en Scandinavische invloeden terugzien in de badkamer. Strakke lijnen verdwijnen en worden vervangen door organische vormen. Vloeiende lijnen brengen harmonie en rust in huis. Er zal dus vaker gekozen worden voor ronde spiegels, badmatten met ronde hoekjes, kranen met een zachte look en nisjes met een boogvorm.

Trendwatcher Songül

VLOEIENDE LIJNEN BRENGEN HARMONIE EN RUST IN HUIS

Badkamertrends 2023
Badkamertrends 2023

2. Haal de natuur naar binnen door het gebruik van natuurlijke materialen

Milieuvriendelijke productieprocessen worden steeds populairder, ook in de badkamer ziet u dit terug. Natuursteen, marmer en hout worden dé materialen in de badkamer. De materialen worden vaak gecombineerd met goud of chroom. De combinatie zorgt voor een zachte uitstraling en creëert een perfecte basis om een wellness ervaring in uw eigen huis te ervaren. Dit wordt het eerste jaar dat zwart verdwijnt.

Trendwatcher Songül

DE OPLOSSING HIERVOOR IS DE RAAMRANDEN MET KIT OPNIEUW AFDICHTEN.

Badkamertrends 2023 bio
Badkamertrends 2023 bio

3. Duurzaamheid en milieubewuste keuzes

We zijn druk bezig om onze huizen te verduurzamen. Het wordt dit jaar gebruikelijker om ook te investeren in milieuvriendelijk sanitair. U kunt hierbij denken aan waterbesparende kranen en toiletten. Ook een toilet met bidet zal aan populariteit gaan winnen om toiletpapiergebruik te verminderen.

Badkamertrends 2023 bidet
Badkamertrends 2023 kraan

4. Aardetinten en ton-sur-ton

De badkamer wordt steeds meer een plek om te ontspannen en dat zien we ook terug in het kleurgebruik. Aardetinten en ton-sur-ton zorgen voor een hoop rust. Ton-sur-ton betekent dat er een combinatie wordt gemaakt van tonen in dezelfde basiskleur. Het wordt een mix van donkere, lichte en medium donkere tinten van één kleur. Zo kunt u kiezen voor een bruine basiskleur, waardoor u de ruimte kunt vullen met producten in een beige, zand en bruine kleur.

Laatste trends