Alles wat u moet weten over een vrijstaand ligbad

Door Songül

Geschreven door: Songül op 04 januari 2024

Een vrijstaand ligbad is een ware eyecatcher in elke badkamer. Het nodigt meteen uit tot ontspanning en biedt een gevoel van luxe. Maar voordat u een vrijstaand ligbad aanschaft, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In deze blog ontdekt u alles wat u moet weten over een vrijstaand ligbad.

vrijstaand ligbad

Genoeg ruimte in uw badkamer voor een vrijstaand ligbad

Voordat u een vrijstaand ligbad kiest, is het belangrijk om de beschikbare ruimte in uw badkamer te beoordelen. Meet de ruimte zorgvuldig op om er zeker van te zijn dat het ligbad goed past. Houd ook rekening met de aanwezigheid van andere elementen in de badkamer, zoals een wastafel en toilet, om een goede harmonie te creëren.

Voor een vrijstaand ligbad heeft u een grote keuze in afmetingen. De kleinste vrijstaande badkuip is 160 cm lang en 85 cm breed, de grootste is 180 lang en 90 centimeter breed.

Welke vorm vrijstaand ligbad past bij u?

Bij een vrijstaand ligbad denkt u misschien direct aan een ovale vorm in de kleur wit. Maar wist u dat er volop andere mogelijkheden zijn?

  • Rechthoekig: Dit accentueert de strakke lijnen en past bij een stoere, strakke look.
  • Rond: Bij deze vorm creëert u een hottub-gevoel.
  • Ovaal: Dit is een klassieke vorm.
  • Met of zonder pootjes? Als u van een badkamer houdt met een klassieke of romantische stijl, dan is een vrijstaand ligbad op pootjes een mooie optie.
  • Kleuren: Naast de standaard wit kleur, kunt u ook kiezen voor een badkuip in een andere kleur. Bijvoorbeeld de kleur zwart. Als u gaat voor een kleur, let er dan wel op tijdens het schoonmaken dat u geen krassen of beschadigingen op het oppervlak maakt.
  • Extra functies: Voor de echte wellness liefhebber kan er nog een stapje verder gegaan worden. U kunt dan kiezen voor een vrijstaand ligbad met wellness-functies, zoals massagestralen of bubbels.
Trendwatcher Songül

Voor een vrijstaand ligbad heeft u een grote keuze in afmetingen.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond?
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Materiaalkeuze

Vrijstaande ligbaden zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals acryl en Solid Surface. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Acryl is bijvoorbeeld duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en houdt het water langer warm. Solid Surface is een populair materiaal voor een vrijstaande badkuip. Het is een mix van polyester, acryl en harsen en is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Kies vooral het materiaal dat het beste aansluit bij uw wensen en behoeften.

Installatie door een specialist

Het installeren van een vrijstaand ligbad kan een complexe taak zijn. Het is belangrijk om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat het ligbad op de juiste manier wordt geplaatst en aangesloten. Sani-Dump heeft een netwerk van vakmensen die uw badkamer probleemloos kunnen installeren.

De kosten van een vrijstaand ligbad

Vrijstaande ligbaden zijn over het algemeen duurder dan inbouwbaden. Dit komt doordat een vrijstaand ligbad uit één geheel bestaat zonder naden en randen. Dit is lastiger te ontwikkelen, waardoor de prijs omhoog gaat.

zwart vrijstaand ligbad
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Een vrijstaand ligbad iets voor u?

Een vrijstaand ligbad voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan uw badkamer, maar biedt ook een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Met deze belangrijke punten in gedachten, bent u goed voorbereid om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een vrijstaand ligbad. Wilt u inspiratie op doen? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends