7 creatieve manieren om uw badkamermuren te versieren

Door Songül

Geschreven door: Songül op 16 juli 2022

De badkamer is een ruimte om volledig tot rust te komen en jezelf klaar te maken voor een nieuwe dag. Wanneer uw badkamer uitnodigend is zult u merken dat u hier meer tijd door wilt brengen. Onderdeel hiervan is het creëren van een gastvrije omgeving. Op zoek naar enkele ideeën? In dit blogbericht benoemen we zeven manieren waarop u de badkamermuren kunt decoreren!

7 creatieve manieren om uw badkamermuren te versieren

Begin bij de basis

Waar vroeger de muren van badkamers bijna uitsluitend met wantegels werden bekleed, zijn de mogelijkheden vandaag de dag erg groot. Zo kan er gekozen worden voor waterafstotende verf, waterdicht behangpapier, wandpanelen (vinyl, hout of acryl) of bijvoorbeeld mozaïek. Ook een mix van verschillende materialen kan zorgen voor een speels effect. Alles kan voor de perfecte basis.

WANDPLANKEN TER DECORATIE

Heeft u niet zo veel ruimte in de badkamer? of wilt u graag wat extra opbergruimte creëren? Maak dan gebruik van wandplanken. Wanneer u houdt van een spa-achtige sfeer kunt u mooie producten op de planken zetten. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, parfumflesjes, opgerolde handdoeken, uw favoriete huidverzorgingsproducten of andere badkamerartikelen. Voorkom dat de planken rommelig worden door er niet te veel op te zetten.

Trendwatcher Songül

10 TIPS VOOR EEN AANGENAAM WARME BADKAMER.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
7 creatieve manieren om uw badkamermuren te versieren
7 creatieve manieren om uw badkamermuren te versieren

Badkamerkunst

Wist u dat bepaalde kunst waterproof is. Zo kunt u bijvoorbeeld een wand in de badkamer voorzien van een fotoprint. Hierin kunnen allerlei kleuren of prints. Welke u ook kiest, kies voor iets waar u energie van krijgt én bij tot rust kunt komen. Ook kunt u kiezen voor metalen badkamer wanddecoratie met minimalistische lijnen of een tekst.

Trendwatcher Songül

EEN CV-RADIATOR IS EEN VEILIGERE EN EFFECTIEVERE MANIER OM DE BADKAMER TE VERWARMEN.

Wees creatief met spiegels

Spiegels zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt en laat het licht door de ruimte reflecteren. Hoe leuk is het om in plaats van één spiegel een wand af te wisselen met verschillende spiegels. Kies voor artistieke spiegels in mooie lijsten en hang ze boven het badkamermeubel of plaats ze elders in de kamer om ruimtelijk gevoel te creëren. Kies voor spiegels met bijvoorbeeld een cirkelvormige lijst, een lijst met vergulde randen of iets anders dat bij uw smaak past.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-87 – kopie
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-68

Kies voor nissen

Wilt u een strakkere optie voor wandplanken? Laat dan nissen in uw badkamer integreren. Deze bieden naast meer ruimte ook een uniek visueel effect. Ze werken vooral goed boven badkuipen of bij een inloopdouche, maar u kunt ze overal plaatsen waar de wand diep genoeg is om ruimte te creëren voor opslag- of decoratie items.

De junglemuur

Bent u dol op planten? Ga dan voor planten in de badkamer! Wel belangrijk om genoeg licht binnen te hebben. U kunt het simpel houden door gewoon één plant op een wandplank of badkamermeubel te zetten. Liever heel de wand bekleden met planten? Voeg rekken toe om een hele jungle muur te maken. Kamerplanten zijn niet alleen mooi groen, maar ze zorgen er ook voor dat badkamers frisser aanvoelen.

Breng het seizoen naar binnen

Wilt u graag ieder seizoen een nieuwe inrichting? Overweeg dan om een fris en neutraal kleurenpalet in uw badkamer zodat u het decor aan kunt passen aan de seizoenen. In de lente kunt u De lente verse bloemen of kamerplanten in de ruimte zetten, terwijl je in de zomer juist schelpen of strandartikelen leuk staan. Voor de herfst passen warmere kleuren juist en als het winter wordt, kunt u decoreren met wintergroene planten.

Het inrichten van uw badkamer is een leuke opgave. Wees creatief en durf te combineren. Daarbij kunnen onze tips helpen!

Laatste trends