Een douchebak is natuurlijk een belangrijk deel van de badkamer. Hij heeft namelijk de functie om het water uit de douche op de juiste manier af te voeren, zonder dat de rest van de badkamer nat wordt. Maar natuurlijk wil je ook dat het er mooi uit ziet en past bij de stijl van de badkamer.

Bij het kiezen van een douchebak zijn er twee opties: een inbouw douchebak en een opbouw douchebak. De namen zeggen het eigenlijk al. Een inbouw douchebak zit in de vloer verwerkt, en een opbouw douchebak is op de vloer gemonteerd. In deze blog laten wij zien wat er belangrijk is bij het uitkiezen van een douchebak, en geven wij tips over de juiste douchebak voor de badkamer!

Welk materiaal?

Voor een douchebak zijn er veel keuzes uit verschillende materialen. Zo kiezen veel mensen voor een douchebak van acryl. Acryl heeft namelijk verschillende voordelen, zoals dat het een natuurlijke antislip laag heeft en warm aanvoelt aan de voeten tijdens het douchen. Ook is dit materiaal erg sterk waardoor het dus lang meegaat. Wel moet je rekening houden met het zien van krassen na verloop van tijd, en met de jaren kan de douchebak er ook wat doffer uit gaan zien.

Andere opties in plaats van acryl zijn keramiek en staal. Deze materialen zijn een stuk harder en daardoor beter beschermd tegen krassen. Wel voelen deze materialen kouder aan tijdens het douchen.

De juiste afmetingen

Naast het materiaal zijn natuurlijk ook de afmetingen van de douchebak belangrijk. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van uw badkamer en de beschikbare ruimte. Vaak zien we de maten 80×80 of 90×90 cm voorbij komen, maar als je een wat grotere badkamer hebt kun je ook kijken naar 100×100 cm of rechthoekige maten.

Een goede waterafvoer

Bij het plaatsen van de douchebak, is het uiteraard heel belangrijk dat het water op een goede manier en snel genoeg kan weglopen. Zorg daarom altijd voor voldoende afschot. Vraag gerust om advies in de winkel over de juiste plaatsing van de douchebak!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om de beste douchebak voor uw badkamer te vinden. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over douchebakken? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening