Modern, klassiek, landelijk, allemaal voorbeelden van verschillende badkamerstijlen. Maar welke stijl vind jij het mooist? En welke stijl past bij jouw wensen? In deze blog laten we je een overzicht van verschillende badkamerstijlen, zodat jij een goed beeld krijgt van welke stijl het best bij jou past!

De landelijke badkamer

Een landelijke badkamer wordt getypeerd door veel houten elementen, die vaak onbewerkt, of alleen afgelakt zijn zodat de originele kleur nog te zien is. Ook zien we vaak donkere kleuren zoals zwart en grijs. De houten elementen kun je mooi afwisselen met donkere vloer- of muurtegels. Om de badkamer niet té donker te maken, is het fijn om veel daglicht te hebben. Verdere kleuren die je goed kunt gebruiken zijn natuurtinten zoals groen, blauw en bruin.

De moderne badkamer

De moderne badkamer is strak ingericht. Vaak wordt er gekozen voor een grote vloertegel, om de ruimte optisch groter te maken. Ook zien we veel betonlook terugkomen, met daarbij gekleurde kranen zoals koper, goud of zwart. Verder is een moderne badkamer vaak licht, maar je kunt best één kleuraccent toevoegen om het geheel net wat vrolijker te maken.

De klassieke badkamer

Deze badkamerstijl wordt getypeerd door een aantal klassieke elementen in de badkamer. Denk aan een vrijstaand bad op pootjes of een ouderwetse douche. Deze stijl is behoorlijk smaakgevoelig, dus je moet er echt van houden wil je dit toepassen in je badkamer. We zien vaak beige- en bruintinten terug komen, maar ook een kleurtje mag zeker worden toegepast.

De design badkamer

Ook van een design badkamer houdt niet iedereen, maar kan absoluut heel mooi zijn! Deze stijl draait om vormgeving, topkwaliteit en beleving. Je kunt een mooie tijdloze look creëren, waar je dus nog jaren plezier van kunt hebben! Ook wordt een designbadkamer gekenmerkt door een aantal bijzondere eye-catchers zoals een aparte vorm bad of een bijzondere tegel.

De industriële badkamer

De industriële badkamer is stoer en robuust, maar moet ook vooral functionaliteit uitstralen. Uiteraard worden er industriële materialen gebruikt, zoals beton. Je kunt er ook voor kiezen om een stukje muur origineel te laten, zodat je de bakstenen nog ziet. Dit past helemaal bij de stijl van deze badkamer! Kleuren die we vaak terug zien zijn vrij basic, denk aan grijs, zwart en wit.

De basic badkamer

Wil je voor een tijdloze en vrij eenvoudige badkamer look gaan? Dan is de basic badkamer echt iets voor jou! Het voordeel van deze stijl, is dat eigenlijk iedereen hem mooi vindt en hij altijd nog ‘om te bouwen’ is naar een andere badkamerstijl. In een basic badkamer zien we veel wit als basis en wordt er vaak gekozen voor standaard badkamertegels.

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit was mijn overzicht van verschillende badkamerstijlen. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over badkamerstijlen? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening