De plek waar je jezelf opfrist om de dag te beginnen, de plek waar je even tot rust komt en de plek waar je de dag afsluit met een schoon gebit. Dan heb ik het natuurlijk over de badkamer. We gebruiken de badkamer voor meer dingen dan je denkt. En toch is het in de meeste gevallen de kleinste ruimte in huis. Dan is het wel zo handig om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van deze badkamer. Een badkamer inrichten is al een hele klus op zich. Laat staan wanneer je de badkamer op een efficiënte manier wilt inrichten. Welke kleuren passen er bij de badkamer, welke tegels en opbergruimtes zijn efficiënt? Zelfs het inrichten van de lichtval kan op een efficiënte manier. Maar hoe doe je dat? Daarbij gaan wij je helpen! In dit blogbericht geven we je een aantal tips voor het praktisch inrichten van je badkamer om zo optimaal gebruik te maken van deze ruimte.

#Tip 1: stel jezelf een aantal vragen

Je kunt het in je badkamer zo gek maken als je zelf wilt. Maar is dat echt nodig? Stel jezelf daarom een aantal vragen om een aantal dingen weg te strepen van je wensenlijstje.

  • Heb ik een toilet nodig in de badkamer?
    Wanneer je al een toilet in huis hebt, is het misschien overbodig om er nog één te plaatsen in de badkamer. Je bespaart een hoop ruimte wanneer je het toilet weglaat in de badkamer.
  • Heb ik écht een bad nodig? Een bad is erg lekker, maar hoe vaak ga je er uiteindelijk in? Wellicht is het een overweging om het bad weg te laten. Naast dat het een ruimte bespaart, is het ook nog eens voordeliger in het waterverbruik.
  • Heb ik ruimte voor een inloopdouche? Wanneer je ervoor kiest om het bad weg te laten, kun je nadenken over een inloopdouche. Hierbij heb je wel de luxe van een grote doucheruimte, maar bespaar je toch een hoop ruimte. Een inloopdouche toch te groot? Kijk dan naar een kleine inloopdouche met in inklapbare vouwdeuren. Zo kun je de deuren weer opzij schuiven wanneer je klaar bent met douchen en optimaal gebruik maken van de extra ruimte.
  • Wat voor wastafel wil ik?
    Er zijn kleine, grote en zelfs dubbele wastafels. Maar wat heb je nu écht nodig? Kijk eerst naar wat er past en efficiënt is. Er bestaan genoeg kleine moderne wastafels. Hoe zeggen ze dat ook alweer? Less is more!

#tip 2: kleur

Gebruik in de badkamer vooral lichte kleuren. Dit zorgt voor een groter effect. Lichte kleuren saai? Dat hoeft niet! Mensen denken bij lichte kleuren al snel aan wit, maar er bestaan meer lichte kleuren dan wit. Denk aan lichtblauw, pastel roze of munt groen. De keuze is reuze!

#tip 3: plaats spiegels

Naast lichte kleuren, zorgen ook spiegels voor het optisch vergroten van de badkamer. Licht weerkaatst in de spiegel, dit zorgt voor het grote effect. Daarnaast is een spiegel ook wel erg handig in een badkamer, vind je ook niet?

#tip 4: transparantie is een must

Transparante douchewanden zijn ideaal voor het slim indelen van de badkamer. Je kijkt er natuurlijk dwars doorheen. Dit zorgt ervoor dat je badkamer niet kleiner wordt gemaakt door bijvoorbeeld een douchegordijn of een muurtje.

Hopelijk ben je zo een beetje op weg geholpen met het slim indelen van de badkamer. Het blijft natuurlijk een lastige klus. Daarom ben je van harte welkom in de winkel om al je vragen aan onze medewerkers. Ze staan je graag te woord!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn slimme tips voor het inrichten van een badkamer. Heb je nog meer tips of wil je iets vragen over badkamers? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe je onze tips hebt toegepast in de badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening