We kijken ongeveer een uur per dag in de spiegel, dus een badkamerspiegel is best een belangrijk onderdeel van je badkamer. We poetsen onze tanden voor de spiegel, doen onze make-up en kijken of ons haar nog goed zit. Er zijn veel verschillende keuzes die je kunt maken als het gaat om het uitkiezen van een badkamerspiegel. In deze blog laten we zien hoe jij tot de juiste keuze komt!

De juiste keuze

Bij het kiezen van een badkamerspiegel moet je op een paar dingen goed letten. Denk bijvoorbeeld aan de afmeting en of je wel of geen verlichting in de spiegel wilt. Maar ook de stijl van de spiegel is bepalend. Probeer hiermee in te spelen op de stijl van jouw badkamer.

Verlichting

Zeker als je weinig daglicht in je badkamer hebt, kan een spiegel met verlichting uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk losse verlichting kopen en deze boven of naast de spiegel monteren, maar er zijn ook spiegels met ingebouwde verlichting. Vaak kun je deze ook op verschillende standen zetten, zoals daglicht en avondlicht. Zo weet je altijd zeker dat je in het juiste licht te werk gaat. Erg handig als je bijvoorbeeld ’s ochtends in het donker make-up wilt aanbrengen!

De afmetingen

De afmetingen van de spiegel zijn erg bepalend voor de uitstraling van de badkamer. Heb je een kleine badkamer? Kies dan een spiegel die daar mooi bij in verhouding is. Sommige mensen hebben de neiging om in een kleine badkamer een zo groot mogelijke spiegel te hangen omdat dit de ruimte optisch groter maakt, maar het tegendeel is waar. Een te grote spiegel in de ruimte maakt het juist storend en zorgt ervoor dat de ruimte sneller vol lijkt. Dit wil je juist niet bereiken. In een grotere badkamer is het juist wel mooier om voor een grote spiegel te gaan, anders kan deze wegvallen in de ruimte.

De vorm

Ook de vorm van de badkamerspiegel speelt een grote rol in de uitstraling van de badkamer. In strakke, moderne badkamers zal je veel rechthoekige spiegels tegenkomen. Wil je een landelijke of klassieke sfeer? Daar past een ronde spiegel dan weer perfect bij. Tegenwoordig zien we de ronde spiegel in steeds meer badkamers terug komen, ook juist in de wat modernere badkamers. Denk bijvoorbeeld aan een ronde spiegel met een gouden rand, die je weer laat matchen met bijvoorbeeld je gouden badkamer kranen. Zo is je badkamer helemaal van deze tijd!

Jeroen, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips voor het uitkiezen van een badkamerspiegel. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over spiegels? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening