Handdoeken zijn niet alleen handig om je af te drogen, je kunt ze ook nog eens inzetten als decoratie. Bij de meeste mensen verdwijnt de handdoek in de kast of op een stapel. Maar probeer de handdoeken eens op een originele manier op te bergen. Zo geef je op een hele simpele manier net wat meer fleur aan je badkamer. Maar hoe berg je de handdoeken op een originele manier op? In dit blogberichten nemen wij jou mee in een aantal voorbeelden.

De ladder

We zien de ladder in steeds meer huizen verschijnen als decoratie. En vooral in de badkamer wordt de ladder als leuk, maar ook handig middel ingezet. Je hangt er heel simpel handdoeken aan en je hebt meteen een heel ander aanzicht in de badkamer. Er zijn ook ladders waarvan de onderste treden uit plankjes bestaan. Hier kan je bijvoorbeeld een plantje, een wc-rol of zeepje neerzetten.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Mandjes en kistjes

Heb je nog ergens oude mandjes en kistjes liggen? Gooi ze vooral niet weg! Je kunt ze namelijk hergebruiken voor in de badkamer. Zorg dat de mandjes en kistjes schoon zijn voor je ze installeert. Plaats de onderzijde van de mand of kist tegen de muur aan. Zo komt de opening recht tegenover je te hangen. Nu kan jij gemakkelijk je handdoeken decoratief ophangen.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Rekken

Handoekrekken zijn al gemaakt voor handdoeken. Je monteert ze horizontaal om de handdoeken eraan te hangen. Maar wat dacht je ervan om de rekken verticaal te installeren. Zo kun je de handdoeken oprollen en op een creatieve manier opbergen. Er zijn verschillende mogelijkheden met handdoekrekken. Ga er zelf mee aan de slag en bekijk wat het beste in jouw badkamer past.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Simpel, maar creatief: een nis

We zien de nis in steeds meer huizen voorkomen. Ze worden onder andere ingezet bij de openhaard, toilet en de badkamer. Wanneer je handig bent, kun je eventueel zelf een nis creëren in je badkamer. Maar je kunt hier natuurlijk ook iemand voor inhuren. Een nis kun je op verschillende manieren inzetten in de badkamer. Gebruik de gehele nis voor je handdoeken of verdeel de nis in gedeeltes zodat je de helft voor bijvoorbeeld plantjes en zeepjes kunt gebruiken. De keuze is aan jou.

Bron: Pinterest

Old school

We nemen je mee terug naar de tijd van de basisschool. Denk maar eens aan de lange gangen met haakjes voor de jassen. Deze haakjes zijn ideaal voor in de badkamer. Je kunt op een creatieve manier je handdoeken ophangen. Je kunt bijvoorbeeld ieder gezinslid een eigen haakje geven of aan elk haakje een andere kleur handdoek hangen.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om je handdoeken op een creatieve manier op te bergen. Het is eigenlijk ook zonde om ze weg te stoppen! Op ons Pinterestaccount vind je nog veel meer inspiratie over hoe je handdoeken kunt opbergen. Daarnaast vind je op ons account ook inspiratie voor behang, planten en marmer in de badkamer. Volg ons op Pinterest!

Jeroen, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om op een originele manier handdoeken op te bergen. Heb jij nog meer tips of wil je iets vragen? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe je onze tips heeft toegepast in de badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening