De badkamer is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Dit lukt vaak het beste in een rustige en niet te volle ruimte. Daarom is een basic ingerichte badkamer de ideale plek om de dag op een relaxte manier te beginnen of eindigen. Daarnaast is een basic badkamer ook tijdloos, waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt. In deze blog geven wij tips zodat u straks kunt ontspannen in een basic badkamer!

Kleuren

Het belangrijkste in een basic badkamer zijn toch wel het gebruik van de kleuren. Ga voor neutrale tinten zoals wit, grijs, of zandkleur. Deze kleuren vormen de basis voor de badkamer. Als je toch liever wat kleur wilt toevoegen, kan dat goed gedaan worden doormiddel van accessoires. Daarnaast oogt de badkamer ook groter en ruimtelijker als er weinig harde kleuren in terug komen. Een bijkomend voordeel!

Een goede indeling

Ook de juiste indeling is belangrijk voor een basic badkamer. Zorg er vooraf voor dat alle onderdelen op zo’n manier staan, dat er zoveel mogelijk ruimte overblijft. Daarnaast is het ook belangrijk om goede opberg lades en kasten te hebben, zodat kleine dingen niet in het zicht hoeven te staan. Zo blijf je er voor zorgen dat de badkamer rust uitstraalt.

Materiaal

Over het materiaal van het sanitair en de andere onderdelen van de badkamer moet goed nagedacht worden. Als u de badkamer zo tijdloos mogelijk wilt houden, is het belangrijk om voor basic badkamer onderdelen te gaan. Hou dit in het achterhoofd bij het kiezen van het sanitair, de kranen, spiegel(s) en kijk zo min mogelijk naar de opvallende trends van dit moment. Deze kunnen misschien nu heel mooi zijn, maar het kan zijn dat u er binnen een bepaalde tijd op bent uitgekeken.

Accessoires

Ook accessoires hebben veel invloed op de uitstraling van de badkamer, en zijn daarnaast een goede manier om af en toe een subtiele verandering aan te kunnen brengen. Wil je de basic look doorvoeren in de accessoires? Ga dan voor kleuren en materialen die passen bij de basis. Maar mocht je toch liever wat kleur of andere accenten willen toevoegen, dan kan dat natuurlijk ook! Het voordeel van een basic badkamer basis is dat eigenlijk alles er bij past. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om uw badkamer een basic look te geven. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over deze badkamerstijl? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droomt u al over die nieuwe badkamer? Laat uw wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening