We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat het uitzoeken van een nieuwe badkamer een hele klus is waar veel bij komt kijken. Maar waar begin je? Bij de tegels! Tegels zijn de basis van iedere badkamer en bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling. Natuurlijk zijn er heel veel mogelijkheden als het aankomt op de badkamer tegels. In deze blog laten we graag zien waar je op moet letten en wat er allemaal mogelijk is!

Het formaat

Allereerst is het goed om te bepalen wat voor formaat je wilt. Hiervoor is het goed om te kijken naar de grootte van je badkamer en de indeling van de ruimte. Voor een kleine ruimte kun je beter niet te kleine tegels kiezen, want dat maakt de ruimte optisch nog kleiner. Het is natuurlijk het mooist als je de tegels niet teveel hoeft bij te snijden. Hou hier dus rekening mee met het bepalen van de maat. Kleinere tegels kunnen juist weer heel mooi zijn op bijvoorbeeld één van de wanden, als de vloer en de andere wanden een grote tegel of bijvoorbeeld een betonlook hebben.

De sfeer

Zoals we al eerder hebben gezegd, bepalen de tegels in de badkamer voor een groot gedeelte de uitstraling en sfeer van de badkamer. Ga je voor een wat donkerdere tegel? Dan zal je badkamer een robuuste en stoere uitstraling krijgen. Dit is weer mooi te combineren met houten elementen in een landelijke badkamer. Als je kiest voor een lichtere kleur tegel dan zal je badkamer heel ‘clean’ ogen. Je kunt er dan een basic badkamer van maken door ook lichtkleurige meubels en elementen toe te voegen, maar je kan ook bijvoorbeeld je accessoires in een opvallende kleur kopen zodat je badkamer wat excentrieker wordt. Denk dus bij het uitzoeken van de tegels goed na over welke sfeer je wilt creëren.

Mix & match!

Eén van de trends die we veel terugzien op het gebied van badkamertegels, is verschillende soorten tegels tegen één muur of op één vloer. Denk bijvoorbeeld aan grote vierkante of rechthoekige tegels op de muur, met op ooghoogte een randje kleine tegels ertussen. Ook kun je natuurlijk leuk mixen met verschillende kleuren op de muren en op de vloer. Alles is mogelijk!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om voor de ideale badkamertegels. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over het uitzoeken van uw badkamertegels? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening