Een stijl die je steeds vaker terug ziet in Nederlandse badkamers: industrieel. Een unieke stijl die in je in een badkamer mooi kan laten terug komen. De industriële badkamer is stoer en robuust, maar moet ook vooral functionaliteit uitstralen. In deze blog vertellen we alles over de industriële badkamer en laten we zien hoe je deze kunt inrichten!

De kleuren

De kleuren in een industriële badkamer zijn vaak erg basic en natuurlijk. Met zwart, grijs en wit zit je eigenlijk altijd goed. Ook zie je vaak contrasten tussen donkere en lichte tinten. Denk bijvoorbeeld aan een witte wastafel met een matzwarte kraan, of donkere tegels met lichte muren. Vind je de basic kleuren toch iets te simpel? Kies er dan voor om één andere kleur te mengen in het geheel, maar laat deze kleur niet te ver afwijken van de natuurlijke kleuren. Donkergroen is hierbij een goede optie.

De materialen

De materialen in een industriële badkamer zijn, hoe kan het ook anders, industrieel. Denk hierbij aan staal en beton. Hierdoor krijgt de badkamer direct een robuuste en stoere uitstraling die helemaal past bij de sfeer. Door toch een beetje sfeer aan de badkamer toe te voegen, kun je de materialen combineren met hout. Hout geeft namelijk een wat warmere tint.

De accessoires

Ook in de accessoires kun je de industriële look goed doortrekken. Denk bijvoorbeeld aan een fabriekslamp als eyecatcher in je badkamer. Verder zie je ook de populaire ‘lightbulbs’ veel terugkomen in deze badkamerstijl. Daarnaast zijn de douchekraan en de wastafel kraan ook goed industrieel te maken. Ga bijvoorbeeld voor koperen badkamerkranen en je zult zien dat dit helemaal past in de stijl van de badkamer!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om uw badkamer een industriële look te geven. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over deze badkamerstijl? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening