Een landelijke sfeer is in een woonkamer of keuken makkelijk toe te passen door middel van houten elementen, kussens en accessoires. Een badkamer is vaak iets lastiger om te toveren tot een landelijke ruimte, maar het is zeker niet onmogelijk! In deze blog laten wij zien hoe je de badkamer landelijk kunt stylen.

Hout, hout en nog eens hout!

Als je aan een landelijke badkamer denkt, dan denk je natuurlijk als eerst aan houten elementen. Ga voor ruw en onbehandeld hout om een rustieke en karakteristieke uitstraling te creëren. Dit kun je doorvoeren in bijvoorbeeld balken aan het plafond, kastjes of accessoires. Voor de vloer is het dan juist weer mooi om een mooie natuursteen uit te kiezen. Dit is niet alleen een makkelijk materiaal om schoon te houden, maar past ook goed bij de sfeer.

De muren

Ook met de muren kun je veel doen in een landelijke badkamer. Het is bijvoorbeeld heel gaaf om één muur onbehandeld te laten, zodat de stenen nog te zien zijn. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling en geeft de badkamer veel karakter. Vind je dit toch iets te heftig? Dan kun je ook kiezen voor gestucte muren. Laat de muren stucen met ruw materiaal en je creëert een echt landelijk effect!

De kleuren

Bij het uitzoeken van de kleuren voor een landelijke badkamer is het belangrijk om te kijken naar natuurlijke tinten. Ga voor grijs, beige en zandtinten en voer dit door in alle elementen van de badkamer. Zo zorg je er voor dat het één geheel wordt en de badkamer rust uitstraalt!

De accessoires

Ook in de accessoires kun je de landelijke stijl goed laten terugkeren. Kruiken zijn een leuke toevoeging, maar je kunt bijvoorbeeld ook veel doen met houten krukjes, mooie klassieke kranen en veel natuurlijke elementen. Een goede tip hierbij is kalkverf; om je meubels en accessoires een mooie landelijke touch te geven. Ga lekker aan de gang en ontdek wat mooi staat in jouw badkamer!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om uw badkamer een landelijke look te geven. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over deze badkamerstijl? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droomt u al over die nieuwe badkamer? Laat uw wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening