De badkamer wordt meestal dagelijks gebruikt. Zeker als er veel mensen gebruik van moeten maken, kan het er soms erg druk zijn! Daarom zijn bepaalde handigheidjes in de badkamer erg welkom. Handigheidjes in het schoonmaken of het opbergen van spullen, altijd goed om te weten! In dit blogbericht laten wij zien hoe jij je badkamer handiger kunt gebruiken.

Slim opbergen

Zeker in een wat kleinere badkamer of een badkamer waar veel spullen in staan, is het belangrijk dat je de ruimte goed indeelt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je het overzicht bewaart en alles snel terug kunt vinden, maar ook dat alles er rustig en opgeruimd uit blijft zien. Je badkamer is nu eenmaal een plek om te relaxen na bijvoorbeeld een lange dag werk. Dat lukt veel beter als alles er netjes uit ziet! Door zo min mogelijk op de vloer te plaatsen zorg je er voor dat de badkamer optisch groter lijkt. Hang bijvoorbeeld een rekje aan de binnenkant van de deur waar je handdoeken of badjassen aan op kunt hangen en maak gebruik van plankjes boven je wastafel of boven het bad.

Badkamer hacks!

De föhn, stijltang, krultang, elektrisch scheerapparaat, de oplader van je elektrische tandenborstel, allemaal apparaten met snoeren die veel ruimte in beslag nemen. Je kunt ze allemaal los in een la of kastje leggen, maar dat is eigenlijk zonde van de ruimte. Je kunt dit oplossen, door bijvoorbeeld een tijdschriftenbakje tegen de binnenkant van een kastdeurtje te schroeven. Hier kun je alle elektrische apparaten met veel snoeren in doen en bespaar je veel ruimte in je kastje! Probeer de snoeren zo veel mogelijk om het apparaat heen te wikkelen zodat ze niet met elkaar in de knoop komen.

Nog een handige hack, is een magneetstripje aan de binnenkant van bijvoorbeeld je spiegelkast of een lade. Hier kun je alle kleine ijzeren dingetjes die je vaak kwijt bent tegen aan plakken! Denk aan schuifspeldjes, een wimperkruller of een kleine schaartje. Zo heb je altijd alles bij de hand en het bespaart ook nog eens ruimte!

Schoonmaak tips

In een badkamer blijf je altijd schoonmaken. Handige schoonmaaktips zijn daarom eigenlijk altijd welkom. Wist je bijvoorbeeld dat je je kranen weer gemakkelijk mooi glimmend krijgt door ze te poetsen met schoonmaak azijn en een foldertje? Maak de folder eerst nat met warm water, doe er een beetje schoonmaak azijn op en ze zijn weer als nieuw!

Ook een veel voorkomend probleem in badkamers is dat de voegen tussen de tegels snel verkleuren. Dit kun je heel gemakkelijk oplossen door een speciale voegenstift. Zo ogen je voegen binnen een handomdraai weer als nieuw, zonder dat je er hard op hoeft te schrobben!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om voor handigheidjes in de badkamer. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening